Kako pravilno spavati ako imate bolove u vratu

Kako pravilno spavati ako imate bolove u vratu? Bol u vratu i ukočen vrat su ‘uobičajene’, česte boljke mnogih ljudi i ne bi vas trebale posebno zabrinjavati. Rijetko su to znaci ozbiljnijeg problema – prije će biti da se radi o posljedici spavanja u nepravilnom položaju, predugog sjedenja za kompjuterom ili istegnuća mišića pri nepravilnom držanju. Anksioznost i stres također mogu uzrokovati napetost u vratnim mišićima, pa i to može biti jedan od uzroka bolova.

Kako pravilno spavati ako imate bolove u vratu

Pridržavajući se nekoliko savjeta, sami se možete suprotstaviti simptomima – normalno obavljajte dnevne aktivnosti, budite aktivni, i slobodno popijte paracetamol ili ibuprofen kako biste ublažili bol.

No, najvažnije je – spavajte pravilno! Spavanje na stomaku ne dolazi u obzir. Najbolje je spavati na leđima, a ukoliko vas ne boli u tom položaju – možete spavati i na boku. Izbjegavajte, koliko možete, da okrećete vrat u bilo koju stranu. Jastuk na kojem spavate postavite iznad ramena. Neka bude čvrst i ne previše debeo (najbolje je da debljina bude ista kao prostor između vrata i ramena). Debeo jastuk ili više njih dodatno će opteretiti vaš vrat.

Najnovije

Popularno

Više savjeta