I vaše lice treba stimulirajuću masažu!

Poznato je da masaža potiče osjećaj ugode i dobro raspoloženje ali masaža ima i kozmetički učinak, a posebno masaža lica. Masaža potiče cirkulaciju, smanjuje bore, pozitivno djeluje na napetost kože i uklanja glavobolju. Masaža lica opušta tkivo lica i pruža mladenačku čvrstožu kože te odgađa pojavu bora. Važno je pridržavati se određenih pravila te nipošto ne masirati lice dok prethodno niste skinuli šminku.

I vaše lice treba stimulirajuću masažu!

KAKO RADITI MASAŽU LICA?

Masaža lica stimulira limfu i odvodi je od nosa i očiju prema spremnicima kod ušiju. Počnite s nanošenjem bogatog sloja dnevne kreme i počnite od nosa. Vršcima prstiju i dlanovima umasirajte kremu oko obraza, pa prema kosi. Nemojte koristiti prejaki pritisak. Radite ovo 2-3 minute dok se u potpunosti ne upije. Na taj način osigurati ćete apsorpciju kreme u kožu i poduprijeti učinak dnevne kreme.

Ukoliko imate neki upalni proces na koži, svakako pričekajte da prođe i tek tada krenite s masažom.

Ono što je izrazito bitno je korištenje pravilne kreme za masažu lica, a važno je da se proizvod koji koristite ne upije odmah već da prilikom masaže jagodice prstiju cijelo vrijeme klize po koži. Nipošto nemojte trljati suhu kožu lica jer možete oštetiti kožu i izazvati neželjene reakcije.

Za  sjajan ten predlažemo nanošenje hidratantne maske. Dok se odmarate na trosjedu ili u kadi, odvojite 10 minuta za malo dodatne njege. Koža na licu je osobito izložena djelovanju elemenata iz okoliša. Tanja je od ostatka kože, pa je djelovanje proizvoda za njegu odmah vidljivo jer suha koža nestaje i ostaje samo osvježena koža. Prije nego nanesete masku, temeljito očistite lice losionom ili gelom jer koža će tako bolje upiti aktivne sastojke maske. Masku možete napraviti i sami! Pomiješajte 3 žličice kremastog sira s 2 žličice meda. Masku nanesite na lice, izbjegavajući područje oko očiju i usta. Alternativno, koristite hidratantnu ili vitaminsku masku. Nakon nanošenja maske, udobno se smjestite i nakon 10-15 minuta, uklonite masku mekanom maramicom. Ovaj mali tretman je sve što vam treba kako biste oživjeli kožu te je ostavili svježom i opuštenom.

Zašto je bitno ulje za masažu

 

(Ultrafit)

Najnovije

Popularno

Više savjeta