Evo šta krvna grupa govori o vašoj ličnosti

Četiri krvne grupe – A, B, AB i 0 – mnogo toga mogu reći o pojedincu – kao na primjer koja vam vrsta hrane i piće najbolje odgovara, ali i kojim ste bolestima izloženiji, evo šta krvna grupa govori o vašoj ličnosti

Nedavne studije otkrivaju i neke nove karakterne zanimljivosti koje su tipične za osobe s određenom krvnom grupom

Evo šta krvna grupa govori o vašoj ličnosti

Krvna grupa 0

Osobe s krvnom grupom 0 imaju duplo više šanse da privuku određene vrste komaraca nego ljudi s drugim krvnim grupama, otkrila je studija Japan's Institue of Pest Control Technology.
Kako pobediti stres?

Uz to, ove osobe teže podnose stres, jer se kod nje hormon kortizol duže zadržava u organizmu, a može proizvesti sve od preuranjenog starenja do naglih napadaja želje za brzom hranom. Osobe s krvnom grupom 0 su srdačne, druželjubive i otvorene.

Krvna grupa A

Časopis Neuropsychobiology je objavio kako osobe s krvnom grupom A imaju veću sklonost ka opsesivno-kompulzivnim poremećajima.

Iako nije jasna veza između takvog ponašanja i krvne grupe, japanski istraživači su dokazali da je krvna grupa A najupornija, odnosno da su spremni preduzeti šta god je potrebno bez obzira na ličnu frustraciju ili zamor određenim problemom. Krasi ih inteligencija, nenametljivost i lojalnost.

Krvna grupa B

Japanski istraživači istražuju učinke pojedine krvne grupe na karakter i temperament još od tridesetih godina prošlog vijeka, a posebno ih fasciniraju osobe s krvnom grupom B jer su psihološki vrlo kontradiktorne.
Ove zvijezde imaju užasan karakter

Istraživači u zemlji izlazećeg sunca su otkrili da su osobe s ovom krvnom grupom kreativne, strastvene i snažene osobe. S druge strane, osobe s ovom krvnom grupom mogu biti sebične i nepredvidive.

Krvna grupa AB

Krvna grupa AB povećava rizik od poremećaja pamćenja, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Neurology.
12 namirnica koje poboljšavaju pamćenje

Istraživači su testirali osobe različitih krvnih grupa starije dobi i uočili da osobe s AB krvnom grupom imaju više poteškoća u učenju i pamćenju podataka u trećoj životnog dobi od drugih krvnih grupa. S druge strane riječ je saosjećajnim osobama koje se lako prilagođavaju svakoj situaciji bez da izgube svoju individualnost.

(Zadovoljna.hr)

Najnovije

Popularno

Više savjeta