‘Dijetalna hrana’ koju bi trebali izbjegavati

Iako se ova hrana uglavnom prodaje pod etiketom “zdrava“, istina je ipak malo drugačija. Nutricionisti su se izjasnili i napravili listu “dijetalnih” proizvoda koje bi trebali zaobilaziti u širokom luku.

‘Dijetalna hrana’ koju bi trebali izbjegavati

Mlijeko sa smanjenim udjelom masnoće

Mislite da unosite manje kalorija ako pijete mlijeko s manje masnoća? Zapravo si činite veliku štetu. Light mlijeko ima jako malo za ponuditi jer mu nedostaju masnoće koje bi apsorbirale kalcij i vitamin A i D.

Sljedeći put kad budete u trgovini bez straha posegnite za mlijekom s više masnoća.

Margarin

Konzumiranje maslaca je puno bolja opcija od margarina. Zamjene za maslac jednostavno nisu prava hrana. Margarin je zapravo genetički modificirano biljno ulje s dodanim bojilima i okusima. Odaberice maslac jer je zdraviji i bogatiji hranjivim tvarima neophodnim za funkcioniranje organizma.

Rajčice u limenim konzervama

Rajčice su jedna od najboljih dijetalnih namirnica, ali ne i one konzervirane! Unutrašnje stijenke konzervi sadrže bisfenol A, koji se povezuje s brojnim bolestima poput onih vezanih uz reprodukciju i dijabetes. Kiselina kod rajčice uzrokuje da bisfenol A curi u sadržaj konzerve i zbog toga je ova hrana zapravo opasna. Umjesto onih iz metalnih konzervi jedite rajčice iz staklenki ili tetrapaka.

Rižini kolači

Iako se ovi kolači smatraju ultimativnom dijetalnom hranom, oni to zapravo nisu! Rižini kolači spadaju u hranu s viskokim glikemijskim indeksom (čak 91!), zbog čega će vam od ovih kolača krvni šećer podivljati što naravno nije dobro za vašu dijetu niti za vaše zdravlje.

Vodena dijeta za brzo skidanje kilograma

 

(Ultrafit)

Najnovije

Popularno

Više savjeta