Čišćenje jetre gorkom soli za 2 dana

Jetra se kao i svi organi u tijelu, može opteretiti lijekovima i nezdravim načinom života, a svi znamo koliko je zdrava i odmorna jetra važna za zdravlje. Donosimo opis dvodnevne procedure čišćenja jetre s gorkom soli po metodi dr. Hulde Clark. Dr. Clark je radi svojih metoda bila osuđivana od dijela struke i javnosti, ali ima i cijelu vojsku sljedbenika koji veličaju ovu metodu prenosi Zdravakrava.

Čišćenje jetre gorkom soli za 2 dana

Metodu čišćenja jetre s gorkom soli preporučuju mnogi new age terapeuti jer je smatraju sigurnom i nije poznat slučaj da je itko završio u bolnici. Cilj je ukloniti žučne kamence koji se nalaze u jetri. Naravno, metoda se ne preporučuje slabim, pothranjenim osobama, djeci, trudnicama te osobama koje imaju oboljenja bilo koje vrste bez da se posavjetuju sa svojim liječnikom. Za provođenje procedure bit će ti potrebna dva dana tijekom kojih se trebaš osloboditi bilo kakvih obveza. Toalet ti svakako treba biti u blizini jer ćeš ga često posjećivati, ako se odlučiš za ovu metodu.

Neke od bolesti koje se mogu ublažiti ili čak i izliječiti čišćenjem jetre:

alergije
psihičke bolesti
srčane bolesti
artritis
hepatitis
dijabetes

Priprema:

Gorka sol 50 grama (nemoj je nabavljati preko interneta, kupi je u apoteci), osobe koje imaju nizak tlak ne smiju koristiti gorku sol.
Svježi crveni grejp, jedan veliki ili dva mala, uglavnom dovoljno da se iscijede 2 dl soka.
Na dan čišćenja jetre nemoj uzimati nikakve lijekove, vitamine i kapsule.
Pridržavanje procedure je vrlo važan faktor za uspjeh. Nemojte kasniti ili uraniti više od 10-15 minuta.

Plan čišćenja jetre:

Jutro – pojedi nemasni doručak: voće, žitarice, kruh, med. Nemoj uzimati ništa masno poput ulja, maslaca, sira, vrhnja ili mlijeka.
Podne – pojedi nemasni ručak, krumpir ili neko drugo povrće pečeno ili skuhano na pari (sa soli, ali bez ulja), kruh, voće. Kao i uz doručak, nemojte jesti ništa masno. Popije dovoljno vode jer nakon 14 sati više ne smiješ ništa piti.
14:00 sati – nemojte jesti niti piti poslije 14.00 sati. Ako prekršiš ovo pravilo, kasnije ti može biti loše.
Poslije 14:00    sati – pomiješaj 50 g gorke soli sa 6 dl vode. Pripravak s gorkom soli i vodom podijeli u 4 dijela i stavi u frižider jer ćeš je tako lakše popiti.
18:00 sati –  popijte četvrtinu gorke soli (jednu dozu od četiri). Nakon toga možeš isprati usta ili popiti nekoliko gutljaja vode. Maslinovo ulje i grejp stavi na stol tako da se ugriju na sobnu temperaturu.
20:00 sati – popij još jednu četvrtinu gorke soli.
21:30 sati – završi sve aktivnosti i spremi se za krevet.
21:45 sati – pripremi napitak za čišćenje jetre

Napitak za čišćenje jetre:

Iscijedi grejp. Izvadi pulpu i koštice. Trebaš dobiti barem 1/2 šalice soka – do 3/4 šalice je najbolje.
Ulij pola šalice maslinovog ulja u posudu s poklopcem. Dodaj sok grejpa.
Čvrsto zatvori posudu i mućkaj dok smjesa ne postane vodenasta.
Ako trebaš otiđi na wc jednom ili više puta, čak i ako to znači da ćeš zakasniti popiti pripravak u 22:00 sata, ali nemoj kasniti više od 15 minuta.

Nastavak procedure:

22:00 sata – popij napitak od grejpa i maslinova ulja.  Napitak trebate popiti stojeći u 5 minuta (15 min. za slabe i starije osobe).
Nakon što popiješ napitak, odmah legni. Ako tako ne napraviš možeš spriječiti kamenac da izađe iz jetre. Legni ravno na leđa s uzdignutom glavom na jastuku, ili na lijevi bok.
Pokušaj biti potpuno mirna bar 20 minuta. Misli na to što se sada dešava u tvojoj jetri. Možda ćeš osjetiti kamenac kako putuje kroz tvoje tijelo poput špekula.
Nećeš osjetiti nikakvu bol, jer zahvaljujući gorkoj soli kanali su otvoreni.
Pokušaj zaspati. Tijekom noći nastoj ležati što više na lijevom boku. Nemoj se dizati iz kreveta.
Sljedeće jutro:
Poslije 6:00 sati – nakon dizanja (ne prije 6:00) popij treću dozu gorke soli. Ako osjetiš mučninu, čekaj da ona prođe i onda popij gorku sol.
Vrati se natrag u krevet.
2 sata kasnije – popij zadnju dozu gorke soli (3/4 šalice). Vrati se u krevet.
2 sata nakon toga – možeš početi jesti. Počnite s voćnim sokom. Pola sata kasnije pojedi nešto voća. Sat vremena nakon toga možeš jesti laganu hranu. Do večere trebala bi se osjećati oporavljeno.

Tijekom ovog tretmana, pogotovo drugi dan, često ćeš ići u toalet. Nemoj se začuditi ako u wc školjki ugledaš puno malih zelenih kamenaca (zbog kolesterola plivaju na vodi). Obično je jetra prepuna kolesterola pa je zato najbolje postupak ponoviti za 14 dana kako bi bila sigurni da si jetru do kraja očistila. Nakon tretmana malo ćeš dehidrirati (moguć je neznatan umor) pa pij puno tekućine i odmaraj se. Tretman se preporučuje napraviti dva puta godišnje.

Instagram eKako

Najnovije

Popularno

Više savjeta