Bakini recepti: Pročitajte koje sve boli otklanja luk

Naše majke i bake odlično znaju da nema bolje leka od prirodnog. Jedno od čudo-sredstava, koji su koristili naše bake, jeste običan crni luk.

Bakini recepti: Pročitajte koje sve boli otklanja luk

Bol u uhu

Bol u uhu je veoma neprijatna pojava, ali uz pomoć luka možet se osloboditi bola, u tren oka. Jednostavno stavite u uši čen bijelog luka, i on će smanjiti upalu. Od luka će proći bol u ušima i glavi.

A ako vas muči migrena, ponovite ovu proceduru prije odlaska na spavanje. Neka luk ostane u ušima preko noći.

Luk skida temperaturu

Ovo je idealno sredstvo za djecu. Ako vaše dijete ima visoku temperaturu, isjeckajte luk na kolutove i pokvasite u jabukovom sićetu. Zatim ga stavite na stopala i u uši djeteta. Žarište nestaje veoma brzo.

Izliječite kašalj lukom

Sok od luka je veoma efikasan prirodan sirup protiv kašlja, koji možete napraviti po ovom receptu:

Sastojci: 1 glavica crnog luka, 2-3 kašike prirodnog meda.

Priprema: Odaberite finu i zdravu glavicu crnog luka, srednje veličine. Luk oljuštite i isecite. Stavite u dublju činiju i prelijte medom. Činiju prekrijte tacnicom ili folijom za domaćinstvo i ostavite na sobnoj temperaturi da prenoći. Sutradan ujutru, smesu procedite kroz gustu gazu ili cediljku. To je doza za jedan dan.

Uzimajte po jednu kašiku sirupa na svaka dva sata, možete i češće. Sigurno ćete već nakon kratkog vremena osetiti da lakše dišete i ubrzo ćete početi da iskašljavate.

Najnovije

Popularno

Više savjeta