Aromaterapijom izliječite herpes ali i bradavice uzrokovane HPV-om

Mješavina protiv herpesa ujedno je djelotvorna i za bradavice na koži koje su uzrokovane HPV-om. Na kontroliran način koristite eterična ulja za očuvanje zdravlja, prevenciju i izliječite herpes.

Aromaterapijom izliječite herpes

Virus herpesa simplexa tip 1 odnosno oralni herpes vezan je uz infekciju usana tj. usta i lica. On se prenosi slinom, kašljanjem, kihanjem, zaraženom hranom i pićem. Kako biste si olakšali stanje herpesa, u tamnu bočicu od 10ml nakapajte 20 kapi eteričnog ulja ravensare te dodajte biljno ulje tamanua ili maceratom gospine trave tj kantariona. Dakle ulje dodajete dok ne ispunite 10ml bočice. Snažno promućkajte te dobivenu mješavinu nanesite više puta na dan na područje zahvaćeno virusom. U narednih 24 sata osjećati ćete pozitivnu promjenu. Ova mješavina biti će izvrsna i kod suzbijanja bradavica uzrokovanih HPV virusom.

Na jesen mnogobrojni virusi izazivaju simptome gripe i prehlade. Fitoaromaterapija može ublažiti začepljenost nosa, kašalj praćen grloboljom, povišenu temperaturu, snažan umor i opću slabost organizma. Koristite eterična ulja u difuzerima pomoću kojih će se ulja raspršiti u sitne kapljice što će olakšati mnoge dišne tegobe.

Ravensara i čajevac su dva eterična ulja koja imaju moćan antivirusni i antibakterijski učinak. Prilikom prvih simptoma gripe ravensara uspješno zaustavlja ili ublažava razvoj simptoma, dok je čajevac svima dobro poznat kao protuinfektivno i imunostimulirajuće eterično ulje.

Eterično ulje origana dokazano djeluje protiv bakterije streptokok, stafilokok i Escherichie coli, samo treba biti oprezan kod doziranja. Isto tako ulje ružmarina, kemotip verbenon, pomaže kod kašlja i smanjuje produkciju sluzi u plućima.

Ako pak imate začepljene sinuse, inhalirajte se (difuzeri i suha inhalacija na papirnatoj maramici) eteričnim uljem eukaliptusa globulusa i paprene metvice (do 3 puta na dan). Bitno je znati da eterična ulja nikad ne smijete direktno stavljati na kožu već ih trebate miješati s baznim uljima.

Najnovije

Popularno

Više savjeta