6 razloga zašto je dobro jesti kikiriki

Voljeli ili ne jesti kikiriki, on predstavlja iznimno bogat izvor hranjivih tvari, vitamina, vlakana i antioksidanatra koji su važni za normalno funkcioniranje organizma prenosi Ordinacija.hr. Kikiriki možete jesti sirov, kao namaz ili ga dodati raznim salatama i jelima.

6 razloga zašto je dobro jesti kikiriki

1. Snižava razinu kolesterola

Iako je kikiriki bogat kalorijama, mnoge studije pokazuju da kikiriki i maslac od kikirikija pomažu snižavanju kolesterola, triglicerida ali ne uzrokuje debljanje.

2. Kikiriki kontrolira razinu šećera u krvi

Jedno istraživanje ukazuje na to da doručak na bazi kikirikija može pomoći pri kontroli šećera u krvi kroz dan,pa č ak i ako ste pojeli ručak pun ugljikohidrata.

3. Kikiriki za vitku liniju

Tko jede kikiriki i maslac od kikirikija može se pohvaliti vitkijom linijom od onih koji konzumiraju namirnice s više kalorija.

4. Dobre masti

Kikiriki vam pomaže smršavjeti, i puni su hranjivih sastojaka i dobrih masti..

5. Jača memoriju

Kikiriki je hrana za mozak. Istraživanja su dokazala da vitamin B3 koji se nalazi u kikirikiju pruža puno dobrobiti za zdravlje, što uključuje poboljšanje rada mozga i jača memoriju.

6. Kikiriki štiti probavu

Kikiriki također sadrži vlakna, iznimno korisna za nesmetano funkcioniranje crijeva. Vlakna su također dobra za probavu. Ukoliko želite smanjiti vlastit rizik od raka debelog crijeva kao i stvaranja žučnih kamenaca, predlažemo da poznatu mahunarku uvedete u redovitu prehranu.

Ako ste alergične na kikiriki, njegova konzumacija je strogo zabranjena!

Instagram eKako

Najnovije

Popularno

Više savjeta