Kako zamijeniti akumulator

Desi li vam se situacija da vaše auto otkaže zbog problema sa akumulatorom, evo kako zamijeniti akumulator u pet koraka.

Kako zamijeniti akumulator

1 Prvo treba odvrnuti držač akumulatora, a potom koristiti ključ kojim se otpusti spoj negativnog pola akumulatora i nakon toga nužno je odvojiti sponu. Kada ste ovo obavili za negativni pol sve treba ponoviti i za pozitivni. Bitno je da ključem nikako ne dodirujete oba pola u isto vrijeme.

2 Potom slijedi podizanje akumulatora. Lagano ga podignite i izdignite iz kućišta u kojem stoji i odložite na sigurno mjesto. Dobro je promiješati pola litre vode i jednu kašiku sode te u tu mješavinu staviti četkicu za zube i njome očistiti eventualna mjesta na kojima se pojavila korozija. Nakon što ste to učinili, sve dijelove postolja trebate posušiti suhom krpom.

3 Novi akumulator kojeg ste već prije pripremili stavite u kućište. Pazite da dobro okrenete polove, da negativni i pozitivni budu okrenuti u pravilnom smjeru, a nakon toga učvrstite držače.

4 Polove akumulatora dobro je premazati vazelinom kako bi se usporilo i spriječilo djelovanje korozije. Nakon što ste to učinili, negativnu sponu stavite na negativan pol, a pozitivnu na pozitivni.

5 Zatvorite haubu. Upalite motor i provjerite radi li sve kako treba, odnosno pali li se motor bez problema.

Najnovije

Popularno

Više savjeta