Kako pripremiti auto za prodaju

Tržište automobila danas je ogromnoi treba dobro osmisliti kako pripremiti auto za prodaju. Vrlo često dodatna oprema razlog je da automobil postiže veću cijenu te se lakše proda. Dakle, investicija u dodatnu opremu mogla bi se nazvati dobrom investicijom. Jedino održavani automobil je dobar automobil te ga je ujedno i lakše prodati i postići će bolju cijenu. Prije nego odlučite koji ćete automobil kupiti, izaberite onaj koji drži cijenu.

Kako pripremiti auto za prodaju

1 Bitno je čitati knjižicu uputa i ponašati se u skladu s njom, prije svega redovito servisirati vozilo kako je u uputama navedeno. Prilikom vožnje trebamo paziti na ogrebotine i slična oštećenja karoserije jer svako oštećenje, koliko god ono maleno bilo, može znatno smanjiti vrijednost samog vozila kada ga želimo prodati. Također, vozilo treba redovito održavati i čistiti jer ako ga peremo samo onda kada ga želimo prodati, bit će mu jako teško vratiti stari sjaj. Ukoliko vaše vozilo nema radio, to je veliki minus, posebice ako na mjestu gdje bi on trebao stajati zjapi rupa. Potrudite se, ako ne kupiti novi, onda polovan i postaviti ga.

2 Presvlake za vozila također su velika stavka u vozilu koje također mogu itekako poboljšati sam izgled vozila, opći dojam, a u konačnici i cijenu. Kožne presvlake su na najvišoj cijeni i obično kada se jednom stave, traju vječno. Dakako, ovo ne znači da biste vi prije prodaje vozila trebali investirati u kožna sjedala, međutim nove i lijepe presvlake od bilo kojeg drugog materijala itekako će podići cijenu automobila.

3 Još jedna stvar koja će automobilu podići cijenu je i navigacija. Danas je ovim uređajima cijena bitno snižena pa ih je moguće kupiti, a da nisu preskupi, a u konačnici se radi o dodatnoj opremi za vozilo koja mu podiže vrijednost prilikom prodaje.

4 Istrošene gume koje često nazivamo ‘ćelavima’ veliki su minus prilikom prodaje. Ne morate kupiti nove, ali treba ih zamijeniti s gumama koje su u solidnom stanju. Također, mnogi vozači prije samog odlaska na sajam automobila rade i sljedeće – vanjski dio gume koji je vidljiv očima premažu sjajilom ili čak i crnom kremom za cipele. Ovaj se mali trik koristi već desetljećima, a itekako može poboljšati cjelokupni dojam o vozilu. Ne smijemo zaboraviti ni čistoću vozila. Ako ste ga dok je bilo kod vas redovito održavali, to vam neće predstavljati neki poseban problem. Vozilo dobro očistite i iznutra i izvana. Za vanjsko čišćenje izdvojite nešto veća sredstva i svakako koristite vosak jer će izgledati čistije, te će boja biti izraženija, posebno ako imate metalik boju.

5 Ne zaboravite na jaka i bistra svjetla. Slaba svjetlost može biti rezultat slabih sijalica, ali i zaprljane unutrašnjosti stakala svjetala i žmigavaca. Ne ustručavajte stakla skinuti i dobro ih oprati iznutra, a također i zamijeniti stare sijalice novima, koje bolje svijetle.

Najnovije

Popularno

Više savjeta