Kako očistiti strop automobila

Strop vozila obično je izrađen od plastike ili materijala koji je identičan tepisima, a također postoje i oni koji su kombinacija ova dva materijala te i automobili koji imaju manju ili veću staklenu površinu na krovu. Ovisno od toga od kojeg je materijala napravljen strop treba i brisati s određenim sredstvom te ga zaštiti na određeni način. Najveći broj automobilskih stropova prekriven je materijalom koji je sličan tepisima pa je tako i najbolje kupiti sredstvo za čišćenje tepiha kako bismo očistili taj dio vozila.

Kako očistiti strop automobila

1. korak – koristite krpu od mikrovlakana. Neka bude suha i prvo preko stropa pređite ovakvom krpom i to u smjeru u kojem su raspoređene dlačice na materijalu kojim je presvučen strop. Krpa od mikrovlakana na sebe dobro veže razne dlačice i čestice prašine pa je ovo prvi korak kojeg možete učiniti.

2. korak – sada možete koristiti sredstvo za pranje tepiha, ali također i specijalne proizvode namijenjene čišćenju isključivo tepiha na automobilima.

3. korak – kada ste sredstvo nanijeli, ostavite da djeluje jedno vrijeme ili već kako je navedeno na uputama proizvođača. Nakon toga uzmite krpu ili četku i ponovno pređite cijelu površinu stropa.

4. korak – ako je ostala koja veća i tvrdokorna mrlja, možete je probati ukloniti utrljavanjem smjese vode i octa (sirće). Mješavinu utrljajte krpom ili četkom te ostavite da djeluje neko vrijeme, a potom isperite čistom vodom te ponovite ukoliko mrlja nije otišla. Mješavina se pravi od tri dijela vode i jednog dijela octa.

5. korak – ostavite da se sve dobro osuši, najbolje preko noći, a nakon toga opet možete lagano usisati površinu, ali budite oprezni. Nakon usisavanja dobro je nanijeti sredstvo za osvježavanje zraka u spreju s određenim mirisom, primjerice mirisom citrusa.

Ako je strop na vašem automobilu u cijelosti od plastike, posao je mnogo lakši. Za čišćenje možete koristiti sredstva za njegu kokpita ili samo krpu i čistu vodu te je sve gotovo mnogo brže.

Najnovije

Popularno

Više savjeta