10 razloga za kupiti pametni sat

Iako je na tržištu dostupno mnogo pametnih satova različitih marki, većina ljudi misli da pametni satovi nisu od koristi ili su samo bacanje novca. Zapravo, oni koji tako misle nemaju jasnu predstavu o tome šta je pametni sat i njegove mogućnosti.
Tehnologija postaje sve naprednija i moramo da idemo s njom. Kako pametni satovi postaju trend, morate znati o prednostima njegovog posjedovanja prije nego što se odlučite kupiti pametni sat.

10 razloga za kupiti pametni sat

Hajde da pogledamo neke od razloga zašto biste trebali posjedovati pametni sat zbog kojeg ćete ga voljeti više u odnosu na običan.

1. To je više od samo pokazivanja vremena

Gotovo svi mi radije nosimo sat. Svrha nošenja sata je ili za poznavanje vremena ili samo za modu. Sat dobrog izgleda daje sjajan izgled. Ali, s otkrićem pametnih satova, oni su mnogo više od pukog određivanja vremena. Nude sve osnovne karakteristike koje daje običan sat i sigurno više od toga. O ostalom ćemo vam detaljno objasniti tokom ovog članka.

2. Pravi prijatelj za putovanja

Većina pametnih satova, kao što je Apple sat, može vam pružiti različite vibracije na zapešću koje ukazuju na to da skrenete lijevo ili desno kada pratite upute dok putujete. Većina korisnika često gleda u svoje pametne telefone kako bi znala smjer ili ćete slijediti glasovni vodič koji vas obavještava kuda treba ići. Umjesto da gledate u mapu rute, samo napravite novi korak s naprednim karakteristikama pametnih satova.

3. Još lakše možete saznati svoj telefon ili uređaj

Možda ste se suočili sa situacijom gubitka telefona ili ključa zbog čega ste bili potpuno frustrirani. Ovakve situacije se obično dešavaju kada ste u žurbi na koju ne možete zakasniti. U takvim slučajevima, pametni sat vam zaista može pomoći. Većina pametnih satova ima funkciju ‘pronađi telefon’ pomoću koje možete povezati svoj telefon ili bilo koji drugi uređaj sa satom i može zazvoniti kroz vaš sat. Ako ste izgubili telefon, samo pritisnite nekoliko dugmadi na satu koji će vam omogućiti da locirate telefon u roku od nekoliko sekundi.

4. Dobar fitnes tracker

Glavna karakteristika većine pametnih satova su fitnes trackeri. Ovaj sistem za praćenje fitnessa pomoći će vam da budete sigurni da ste na pravom putu sa svojim fitnes ciljevima. Ako posjedujete samo jedan pametni sat, on može zamijeniti druge fitness trackere i pedometre. Štaviše, ovi pametni satovi mogu brojati korake, kalorije, udaljenost, brzinu pulsa, otkucaje srca, san i druge potrebne metrike koje su vam potrebne. Postoje čak i vodootporni modeli koji su savršeni za plivače.

5. Primajte pozive i odmah odgovarajte na poruke

Sa svojim pametnim satom, ne morate da vadite telefon iz džepa ili torbe. Možete primati pozive i odgovarati na poruke koje primate u pokretu. Ovo je zaista korisno za vas u većini slučajeva kao što su kada vježbate, na sastanku itd. Neki od satova imaju glasovnu podršku, da čak možete razgovarati s njim i uspostaviti komunikaciju s nekim drugim što vaš telefon ima. Uvijek zapamtite da pametni sat neće zamijeniti pametni telefon, ali je dovoljno sposoban da obavlja neke zadatke umjesto telefona koji vam pruža novo iskustvo.

6. Obavještenja na društvenim mrežama

Svi koristimo društvene mreže kao što su Facebook, WhatsApp, SnapChat, Instagram ili bilo koje druge. Često dobijamo obavještenja od bilo kojeg ili svih ovih jer moramo uzeti telefon u ruke i pogledati šta je. Uz pametne satove, jednostavno možete dobiti obavijesti na zapešću koje vam omogućavaju da se povežete s ljudima na društvenim mrežama. Ovo je stvarno super! Prilikom odabira pametnog sata, pazite da odaberete onaj koji nudi ovu funkciju.

7. Povežite se sa svojim telefonom duže

Pametni satovi dolaze sa snažnim baterijama koje dugo traju. Možete ići na putovanje sa svojim pametnim satom koji vas održava povezanim tokom cijelog putovanja čak i do deset dana s jednim punim punjenjem. Ovo je zaista dobra vijest da se sa pametnim satom većina stvari koje obavljate na svom telefonu može obaviti pomoću pametnog sata. Na taj način možete biti povezani sa svojim telefonom duže nego inače, koji troši manje baterije.

8. Prilagođavanje

Svako želi svaki dan imati novi izgled. Uz pametne satove možete mijenjati lice svog sata svaki dan. U načinu zabave možete podesiti lice svog telefona u skladu s tim, a ako ste u kancelariji, možete postaviti i profesionalno lice. Mogućnost prilagođavanja je zaista iznenađujuća.

9. Potpuna zabava

Možda koristite običan sat koji samo pokazuje vrijeme i nije u stanju pružiti nikakvu drugu zabavu. Pametni sat je u potpunosti pun zabave uz koju možete gledati video zapise i puštati muziku u pokretu. Možete čak i gledati video snimke uživo sa YouTube-a u samo jedan ili dva klika. Za brze trenutke ovo će biti dovoljno čak i sa malim ekranom.

10. Sigurnost

Kao i vaš telefon, pametni satovi vam mogu pružiti osjećaj sigurnosti. Pametni satovi dolaze s GPS trackerom gdje možete upravljati svojom trenutnom lokacijom i navikama. Ova funkcija će biti od veće pomoći ako se nađete na nepoznatom mjestu i izgubite osjećaj za smjer. Svoj put možete pronaći uz pomoć svog pametnog sata s GPS-om. Sve u svemu, osjećat ćete se sigurnije sa svojim pametnim satom.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta