Online alternative za PowerPoint

Ako nemate instaliran Powerpoint a želite napraviti neku prezentaciju ili slično, alternative za PowerPoint možete nači na internetu.

Online alternative za PowerPoint

Office online apps

Microsoftov oblak za pohranu dolazi s nekoliko praktičnih web aplikacija za stvaranje dokumenata, uključujući pojednostavljenu verziju PowerPointa. Ako se prijavite sa standardnim Microsoft računom (isti onaj koji koristite za Hotmail) dobit ćete 7 GB slobodnog mjesta za pohranu koje možete sinkronizirati s vašim Windows 7 ili Mac računarom.

U ovoj online verziji PowerPointa nedostaju neke opcije, ali sve  osnovne funkcije postoje. Nudi se mnoštvo tema tako da svojoj prezentaciji možete dati vlastiti stil, uz mogućnost umetanja slika, isječaka, crteža i dr.

onlinepowerpoint

Ovaj program nije loša alternativa desktop verziji, iako je dosta ogoljen prema opcijama koje možete pronaći u PowerPoint programu instaliranom na računaru.

Google Docs

Googleov odgovor na Microsoft Office je Google Docs, paket alata koji je lijepo integrsan Google Drive, s 5 GB besplatnog prostora za pohranu. Nema toliko tema koliko u MS PP-u, no teme koje su uključene u ovaj alat mogu se savršeno dobro uklopiti u bilo koju prezentaciju. Google je integrisao verziju pretraživanja slika (Image search) za pronalazak slika koje se mogu koristiti u komercijalne svrhe. To bi trebalo zamijeniti nedostatak cliparta (isječak crteža) koji je poznata karakteristika Microsoftovog PP-a.

googledocs

Korisničko sučelje Google Docsa je elegantno, minimalističko i jednostavno za korištenje.

SlideRocket

SlideRocket je komercijalni prezentacijski alat na kojem možete s besplatnim korisničkim računom koristiti većinu uključenih opcija. Ovaj program koristi Flash koji dolazi s određenim prednostima – prvenstveno sposobnost stvaranja gotovo svega što korisnik želi, u smislu animacija, ugradnji videa i svojeg Flash sadržaja u obliku .SWF / .FLV datoteka. Sučelje izgleda elegantno i uredno te sadržava prilično veliki skup opcija za kreiranje prezentacija.

SlideRocket2

Glavni nedostatak besplatne opcije je nemogućnost preuzimanja i spremanja završene prezentacije.

Zoho Show

Zoho ima vlastitu aplikaciju za prezentacije pod nazivom Zoho Show. Na prvi pogled izgledom jako primamljiva platforma sa svime potrebnim uredno izloženim svakom korisniku. Svaka funkcija je precizirana riječima, što ga čini vrlo razumljivim i laganim alatom za prezentacije.

zoho

Postoji ograničen broj tema, no one su uvelike primjenjive za razne vrste prezentacija. Krajnji rezultat možda neće biti tako profesionalan kao kod SlideRocketa ili Google Docsa, ali sučelje je nedvojbeno pristupačnije za nove korisnike ovakvih alata. Zoho Show nema ograničenja na izvoz datoteka za razliku od SlideRocketa i dolazi kao potpuno besplatan program s animacijama, dijeljenjem i opcijama za javni prikaz.

Prezi

Sve što stvorite s Prezi pod besplatnim korisničkim računom potpuno je javno. Da bi vaše prezentacije bile privatne morate platiti.

prezi

Prezi je poslovni model koji omogućuje isprobavanje ove vrste alata besplatno, ali je zbog toga prilično ograničen. No gledajući drugu stranu, na ovoj stranici možete pregledati radove stvorene od strane drugih i vidjeti demonstraciju onoga što Prezi stvarno može učiniti. Prezi je servis koji može napraviti neke divne stvari, ali ima svoju cijenu.

Najnovije

Popularno

Više savjeta