Kako spojiti laptop na televizor

Želite spojiti laptop na televizor, a ne znate kako? Počitajte kratke upute kako spojiti laptop sa LCD-om.

Za spajanje laptopa i TV-a potreban vam je kabal, ukoliko ga nemate on se može kupiti u gotovo svakom dućanu sa informatičkom opremom.

tv-konektori
Vrste video konektora

Prije kupovine provjerite ulaze na TV-u i laptopu. Većina novih televizora i laptopa ima HDMI (mali priključak, slikan USB utoru), VGA (plave je boje i ima pinove u tri reda) i DVI ulaze (bijeli široki priključak sa pinovima u tri reda, većina novih monitora je spojena sa računalom putem DVI kabela).

Nakon što ste odabrali kabal i spojili TV sa laptopom, uključite prijenosnik, a TV prebacite na AV kanali ili Video, HDMI ovisno o priključku.

Pri pokretanju Windowsa automatski će se pojaviti slika na TV-u, a ukoliko želite podesiti dodatne opcije kliknite na desktopu desnim klikom miša i odaberite zadnju opciju Properties > Settings > Advanced. Na Windowsu 7 idite na opciju Screen resolution.

Ovisno o modelu grafičke kartice dobit ćete razne opcije za podešavanje omjera slike, svjetline, kontrasta i drugih karakteristika.

Na prikazu monitora, ako ste dobro priključili, trebao bi se pojaviti vaš LCD. Kliknite na njega i izaberite opciju Extend desktop on this display, ili izaberite LCD kao defaultni monitor u zavisnosti šta želite. Također bolje grafičke kartice podržavaju dual monitor view, tako da možete imati isti pregled i na laptopu i na televizoru.

Najnovije

Popularno

Više savjeta