Kako vratiti PlayStation 4 na fabričke postavke

Ako često nailazite na greške pri korištenju vaše konzole PlayStation 4, uvijek ga možete vratiti na fabričke postavke. Na taj način se smanjuje  broj grešaka i omogućuje bolje iskustvo igranja.

Kako vratiti PlayStation 4 na fabričke postavke

Vraćanje PlayStationa 4  na fabričke postavke će pobrisati sve podatke na konzoli, od videa, preko spremljenih pozicija pa sve do preuzetih igara. To znači da je najbolje prvo napraviti sigurnosnu kopiju.

Prvo odjavite konzolu. Deaktivaciju je moguće napraviti na samom PlayStationu putem opcije PlayStation Network/Account Management unutar postavki konzole. Birajte stavku za aktivaciju primarnog PlayStationa 4 i pod njom birajte ‘Deactivate’ kako biste ju deaktivirali.

Naredni korak jeste vraćanje konzole na fabričke postavke. Prvo uđite u postavke konzole i tamo tražite opciju ‘Initialization’ .Vodite računa da ćete se možda morati prijaviti na svoj profil nakon što ste deaktivirali konzolu. Odaberite ‘Initialize PS4 i nakon toga birajte stavku ‘Full’ kako biste odradili potpuno fabričko resetovanje uređaja. Konzola će se nakon potvrde početi čistiti od softvera kako bi se vratila u softversko stanje identično onome kod prvog pokretanja. Samo brisanje i vraćanje na početak može potrajati, moguće i duže od sat vremena u zavisnosti od toga koliko je bilo podataka na samoj konzoli.

Drugi način da se uradi reset jeste da u potpunosti ugasite konzolu. Zatim je potrebno pritisnuti dugme za uključivanje ( na konzoli), te ga držati nekih 8-10 sekundi dok sistem ne pokrene Safe Mode. 

Od ponuđenih opcija možemo odabrati tri:

  • Restore Defaut Settings (obrisati sve podatke na HDD ali zadržati instalirani software)
  • Initialize PS4 (Reinstall System Software) (u potpunosti obrisati sve podatke, te će biti potrebno ponovo instalirati software)
  • Initialize PS4  (resetovati će HDD i postavke sistema li će instalacija softvera ostati netaknuta)

Računar ili konzola – šta kupiti za igranje

Instagram eKako

Najnovije

Popularno

Više savjeta