Kako je nastala igra Grand Theft Auto

Kako je nastala igra Grand Theft Auto, vjerovatno jedna on najboljih i najprodavanijih igara na svim platformama.

Kako je nastala igra Grand Theft Auto

GTA je akcijski serijal videoigara koji je prvobitno osmislio David Jones. Kasnije igre su dizajnirali Dan Houser i Sam Houser, te Zachary Clarke.

Proizvođač igre je Rockstar North, prije zvani DMA Design, dok je izdavač Rockstar Games. GTA serijal sadrži deset samostalnih igara i tri proširenja. Predloženo ime igre, prvotno je bilo “Race N Chase”. Igra dopušta da se igrač okuša kao kriminalac koji može slobodno ići gradom. Raznovrsne misije su zadane, kao što su pljačke banaka, ubistva i drugi zločini.

GTA 1 je prethodnik igri Grand Theft Auto 2 i obe su igre od 2004. godine dostupne za download na službenoj stranici Rockstar Gamesa.

gta1

Mnoge filmske zvijezde, kao što su Michael Madsen, Dennis Hopper, Gary Busey, Samuel L. Jackson, Chris Penn, James Woods, Joe Pantoliano, Frank Vincent, Robert Loggia, Kyle MacLachlan, Peter Fonda i Ray Liotta, glumili su glasove likova u serijalu. Ime serijala, kao i sve igre u njemu, grand theft auto, znači velika krađa vozila.

gta-2
GTA 2

Tri grada u igri su napravljena po stvarnim gradovima: Liberty City je napravljen po uzoru na New York, Vice City po uzoru na Miami i San Andreas koji je napravljen po državama Kaliforniji i Nevadi. U tim gradovima se odvijaju igre GTA 3, GTA: Vice City, GTA 5 i GTA: San Andreas (koji je proširen na cijelu državu – Kaliforniju s tri grada: Los Santos (Los Angeles), San Fierro (San Francisco) i Las Venturas (Las Vegas) i 12 sela.

gta3
GTA 3
GTA4
GTA 4
GTA5
GTA 5

Najnovije

Popularno

Više savjeta