Aplikacije za čitanje stripova

Papirnata izdanja stripova danas imaju kolekcionarsku vrijednost i to najviše probrana kultna izdanja, a za sve ostale potrebe tu su aplikacije za čitanje stripova koje omogućavaju brz pristup i ugodno prelistavanje gdje god se nalazili koristeći računar, mobitel ili tablet.

Aplikacije za čitanje stripova

ComicRack

Ovo je najpopularniji čitač kod stripovske zajednice zbog svojih brojnih mogućnosti među kojima prednjače opcije katalogiziranja, kako elektroničkih tako i onih papirnatih izdanja stripova. Podržava gotovo sve formate, pregledava komprimirane datoteke bez potrebe za ekstrakcijom te po potrebi konvertira u CBZ format. Besplatan je i dostupan u verziji za Android i iOS. Može se preuzeti OVDJE.

SimpleComic

SimpleComic je najpopularniji čitač za Mac računare. Ovaj čitač je lagan, besplatan i jednostavan. Podržava sve formate, nudi mogućnost prijevoda ako je podržan u metapodacima, brz pregled, memoriranje zadnje stranice. Može se preuzeti OVDJE.

Astonishing Comic Reader

Zamišljen i dizajniran kao minimalistički čitač za Chrome i Android platformu. Zbog integrisanja u Chrome pretraživač pogodan je za korištenje na računarima s restrikcijama, lagan je i nema nepotrebnih reklama. Može se preuzeti OVDJE.

MangaMeeya

Ovaj čitač predstavlja projekat pomalo underground skupine ljubitelja mange, ali pogodan je i za ostale žanrove stripa. Podržava razne formate slika, teksta i arhiva, a dostupan je za Windowse od XP-a do osmice. Može se preuzeti OVDJE.

Najnovije

Popularno

Više savjeta