Znate li koja se odjeća ne smije stavljati u sušilicu za veš

Sušilice veša mogu biti odlična pomoć u kućanstvu. Ali, postoje odjevni predmeti i dodaci koje ne biste trebali stavljati u sušilicu, ukoliko želite da te stvari ostanu onakve kakve ste imali. Pitanje je koja se odjeća ne smije stavljati u sušilicu za veš?

Naravno, prije nego što u sušilicu prvi put stavite neki komad odjeće, pogledajte na etiketi je li sušenje u mašini predviđeno. Ali, postoje stvari koje nikako ne idu u sušilicu.

Koja se odjeća ne smije stavljati u sušilicu za veš

Pantalone su jedan od odjevnih predmeta koje je bolje sušiti na zraku nego u sušilici. Velika je mogućnost da se pantalone u sušilici smanje i da se tkanina ošteti.

U sušilicu ne biste smjeli staviti ni kupaći kostim, jer će vrućina iz sušilice uništiti tkaninu, odnosno njenu elastičnost.

Sušenje na zraku, umjesto sušilice, odaberite i kad sušite podloge za kupatilo. Posebno one gumene, neklizajuće – u sušilici veša će ispucati i uništiti se vrlo brzo.

A kako ne biste u brzini neki komad odjeće nakon pranja ostavili u mašini na sušenju, podsjetite se na njega – markerom koji se briše na mašini zapišite šta je to na pranju što ne bi smjelo ostati u mašini i na sušenju!

Najnovije

Popularno

Više savjeta