Stvari koje možete raditi na internetu za vrijeme izolacije

Nije teško povjerovati da većinu vremena koje provodite na internetu za vrijeme izolacije otpada na čitanje vijesti o broju zaraženih, novim žrtvama epidemije ili mračnim predviđanjima budućnosti. To će vas samo učiniti depresivnijima. Možete se pokušati vratiti u vrijeme kada je internet bio puno zabavnije mjesto i učinite nešto korisno ili barem zabavno.

Stvari koje možete raditi na internetu za vrijeme izolacije

1. Pratite online predavanja s prestižnih univerziteta kao što su Harvard, Columbia, Stanford, Wharton i tako dalje. Predavanja su besplatna i dovoljno je otići na Class Central, izabrati predmet i to je to.

2. Naučite strani jezik uz pomoć Memirisea. Radi se o stranici na kojoj možete izabrati jezik i nivo znanja, a učite uz sliku i zvuk (pjesme, fizičke geste i slično). Ovisno o tome kakav ste tip osobe, ovo bi vam itekako moglo pomoći da naučite jezik koji se koristi u državi u koju odlučite zbrisati nakon što izađete iz karantene i shvatite da nas je pandemija bacila u još goru ekonomsku krizu. Korištenje stranice je besplatno, ali postoje i premium sadržaji koji se plaćaju.

3. Ako imate djecu, posjetite stranicu Tonija Miluna i s njima učite matematiku, a naučeno mogu pokazati i u sklopu njegovih online kvizova.

4. Ljubitelji videoigara i nezavisnih dokumentaraca mogu uživati u besplatnim videima na kanalima kao što su No Clip ili Kim Justice koja je u prvom redu bazirana na retro platforme kao što su Commodore 64, Amiga, SNES i slično.

5. Ako dobro baratate engleskim jezikom, instalirajte aplikaciju Be My Eyes i budite videoasistent slijepim i slabovidnim osobama. Ovo je od velike koristi ljudima koji su u situaciji da ne mogu brzo doći do nekoga ko bi im pomogao. Inače, aplikaciju koristi preko 200 000 ljudi s ovim hendikepom i preko tri miliona volontera.

 

6. Organizujte Netflix Party i uživajte u zajedničkom maratonskom gledanju serija i filmova. Dovoljno je svojoj Chrome tražilici dodati Netflix Party ekstenziju.

 

7. Pomirite se s tim da se ove godine vjerojatno nećete nauživati mora, ali uvijek možete uživati u live feedovima s plaža diljem svijeta.

8. Virtualno prošetajte poznatim muzejima. Vrlo je jednostavno prošetati poznatim svjetskim muzejima, od Vatikana i Koreje, preko Londona, pa sve do Zagreba.

9. Internet Archive je mjesto na kojem možete besplatno uživati u sadržaju koji je javno dobro, a to uključuje i hiljade filmova iz svih era. Filmova koji su vam vjerojatno promakli jer većinom se radi o crno-bijelim klasicima pa fanovi stare škole imaju što istraživati.

10. Naučite brzo čitati uz Spreeder, ekstenziju koja vam pomaže da čitate brže i s više razumijevanja. Tvrde da je moguće ubrzati čitanje za tri do četiri puta. I da, besplatno je.

11. Boravak u zatvorenom prostoru neće vam pomoći da održite liniju i ostanete u formi pa ne bi bilo loše da svakodnevicu začinite s malo fizičke aktivnosti, a joga je sasvim pristojan način da to učinite. Iako postoji bezbroj sličnih stranica, Adriene Mishler ima preko šest i pol miliona sljedbenika i sasvim je pristojan način da vas uvede u svijet joge

12. Isto tako, možete igrati i GeoGuessr. Ova igra koja će vas odvesti na virtualno putovanje svijetom (uz Googleove mape). Možete testirati vašu mogućnost snalaženja na temelju okruženja. Prva igra je besplatna, a onda plaćate dva dolara mjesečno.

Izvor: index.hr

 

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta