Kako sakriti “online” status na WhatsApp-u

Nažalost direktni način kako sakriti online status ne postoji. WhatsApp ne dopušta da postanete nevidljivi ali to ne znači da ne možete ništa učiniti da biste se sakrili od neželjenih pogleda i provjera.

WhatsApp: kako snimiti zvuk bez držanja tipke za snimanje

Kako sakriti “online” status na WhatsApp-u

Postoje 4 načina da se na neki način sakrije vidljivost ali svaki od tih nosi sa sobom neke druge “posljedice”. Krenimo redom.

1Jedan od najradikalniji poteza jeste da uključite način rada u avionu. Na taj način, možete čitati sve svoje poruke a da se ne pojavljuju plavi štrihiri kao znak da su poruke pročitane. Osim toga, možete otvoriti aplikaciju a da kontakti ne vide da ste trenutno “online” te se neće ažurirati kada ste zadnji put bili na vezi. Naravno u ovom je vaš mobitel potpuno diskonektovan sa svih mreža.

2Blokirajte kontakt od kojeg se želite sakriti. Osim što vam ne možete slati poruke ta osoba neće moći vidjeti vaš posljednji videozapis, sliku vašeg profila ili kada ste ste zadnji put bili “online”. Da biste blokirali kontakt otvorite WhatsApp i idite na Postavke> Račun> Privatnost> Blokirani kontakti.

3Onemogućite opciju koja prikazuje kada ste zadnji put viđeni na mreži. Ovo je jedna od stvari koja najviše smeta korisnicima WhatsApp-a. Za deaktivaciju ove opcije otvorite WhatsApp i idite na Postavke> Račun> Privatnost> Zadnje gledano> Niko. 

4Također možete onemogućiti opciju koja pokazuje da li ste pročitali poruku (Dva plava štrihira). Da biste to učinili, otvorite WhatsApp i idite na Postavke> Račun> Privatnost i poništite potvrde o čitanju. Imajte na umu da kada onemogućite ovu funkciju nećete moći vidjeti kada drugi čitaju vaše poruke.

WhatsApp savjeti za efikasnije korištenje aplikacije

Najnovije

Popularno

Više savjeta