Kako osušiti telefon ako upadne u vodu

Svakome se može desiti situacija da mobitel upadne u vodu i tako se ošteti. Ipak poželjno je znati šta se može uraditi u tom trenutku i kako osušiti telefon. Donosimo vam par savjeta kako da pokušate spasiti vaš mobitel ako već dođete u ovu neugodnu situaciju.

Najbolje je otići u ovlašteni servis vašeg aparata, ali ako trenutna situacija to ne dozvoljava pokušajte i sljedeće.

Kako osušiti telefon

1Kada vam telefon upadne u vodu prva stvar koju treba da uradite je da izvadite bateriju. Izvadite i SIM karticu! Sve vidljive dijelove telefona obrišite mekom krpom. Rastavite telefon onoliko koliko je to moguće i odstranite sve vidljive kapljice u unutrašnjosti telefona.

Nemojte previše tresti telefon, jer se tako voda razlijeva po unutrašnjosti!

2Ni slučajno mobitel ne sušite fenom. Sušenje fenom će samo potisnuti vodu tamo gdje ona već nije dospjela i napravićete još veću štetu. Možete koristiti usisivač, upotrijebite najtanji nastavak. Nakon usisavanja spustite telefon na mjesto koje skuplja vlagu. Preporučujemo posudu punu riže. Ostavite tako mobitel preko noći i po mogućnosti povremeno promiješajte rižu.

mobitelvoda

Ne punite mobitel odmah nakon brisanja vode

3Jako korisna stvar mogu biti kesice sa silikonskim kuglicama, koje se obično isporučuju sa odjećom i obućom. Možda ih već imate negdje u kući a ako ne ubuduće ih slobodno sačuvajte na nekom mjestu jer ne znate kada vam mogu zatrebati. Ako ih imate u trenutku kada je mobitel već upao u vodu, iskoristite ih! Stavite ih oko telefona, i one će prikupljati vlagu. Kuglice koju su već zasićene vodom su obično bijele boje, a one koje još mogu da prihvate vlagu su bezbojne, odnosno providne.

kuglicevlagaAko uradite ovako kako smo opisali u koracima iznad, postoje šanse da se mobitel oporavi i nastavi funkcionisati. Ipak ako se nastave problemi sa radom najbolje je uređaj odnijeti u ovlašteni servis.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta