Kako odabrati mjesto za izlazak

Sa povodom ili bez povoda, želite da izađete i da se provedete. Mnogi će pomisliti da nema lakše odluke od izbora mjesta za provod. Međutim, realnost je malo drugačija. Veliki izbor mjesta za izlazak često više zbuni nego što olakša odluku o provodu, zato što se uvijek postavlja pitanje da li bismo se bolje proveli da smo odabrali drugo mjesto za izlazak.

Ovo je najviše izraženo u velikim i glavnim gradovima država, s ozbirom da u njima obično postoji ogroman izbor kada su u pitanju kafane, barovi i noćni klubovi u prijestonici. Grad koji je poznat po noćnom provodu nekada stvarno može da zada muke onom ko bira. Ipak, ukoliko dobro istražite opcije, ubrzo će vam postati drago što postoji toliko mogućnosti.

Kako odabrati mjesto za izlazak

Pivnice i barovi – definicija opuštenog izlaska

Odlazak u pivnicu ili bar u kome se organizuje svirka je najbolja odluka onda kada želite da se opustite sa prijateljima. Kada vam je važno da možete i da uživate u muzici, ali da ne morate preterano da se opterećujete time šta ćete obući za izlazak, niti da li ćete morati da požurite kako biste stigli na rezervaciju.

Pivnice i pabovi koji su nam došli iz zapadne Evrope, vrlo su brzo postali omiljeni i na našim prostorima, s obzirom na to da smo ih prilagodili našem temperamentu. Ono što je zajedničko svim posjetiocima ovog tipa lokala jeste ljubav prema pivu. I dobra vijest je da u većini pivnica možete pronaći zaista pozamašan izbor piva.

Osim toga, mnoge pivnice nude i ukusan zalogaj uz pivo, te ćete na nekim mjestima naići na burgere ili kobasice. Ako za vas dobar provod znači uživanje za sva čula – pivnica će biti pravo mjesto da pozovete svoje prijatelje i napravite za sebe proslavu koju će svi pamtiti.

Izlazak u bar kao “zagrijavanje”

Barovi su opuštena mjesta sa dobrom atmosferom i velikim izborom pića, a to često podrazumijeva i široku ponudu koktela i likera, koje ne možete pronaći bilo gdje. Postali su veoma popularni kao mjesta koja se posjećuju za zagrijavanje pred odlazak u noćni klub.

A kako se to zagrijeva u baru? Neko to radi čašicom alkohola, a neko upijanjem dobre atmosfere i đuskanjem. Barove krasi prijatan ambijent i dobra muzika, i zato su mnogima ciljano odredište za provod a ne samo usputna stanica.

Noćni klubovi

Ako posle bara odlučite da nastavite dalje vjerovatno ćete se opredijeliti za neki od klubova. Izlasci u klub su najbolji povod da oslobodite svu svoju energiju. Muzika, gužva, različiti ljudi, različita pića, daće doprinos tome da ostanete do ranih jutarnjih sati.

Kada birate noćni klub neka vam glavni filter bude izbor muzike. U svim većim gradovima ćete pronaći klubove sa elektronskom muzikom, popularnom RnB i hip-hop muzikom, latinoameričkom regeton muzikom, ali i domaćom zabavnom i rok muzikom. Osim toga, postoji i mnogo klubova sa alternativnom muzikom, tako da niko neće ostati bez opcije za izlazak.

DJ ili muzika uživo?

U klubovima bi trebalo da muziku pušta DJ, međutim sve češća pojava je da i klubovi organizuju live nastupe  popularnih pjevača ili bendova. Kada su gostovanja u pitanju, ulaz se često dodatno naplaćuje, ali isto može i da važi za posjetu svetski popularnog DJ-a. Takve žurke se najčešće unaprijed zakazuju, i najbolje je da ispratite ovakve vrste događaja na društvenim mrežama gdje se uglavnom objavljuju.

Izlazak u kafanu – tradicionalno je uvijek u modi

U proteklih par godina kafane su se prilično urbanizovale, pa je nastala moderna tvorenina kafana u kojima se pušta klupska muzika. Međutim, institucija kafane ne može se tako lako uzdrmati na našim prostorima.

Duh tradicionalne kafane se i dalje čuva, pa tako u svakom gradu u našoj zemlji ima bar jedna prava kafana sa tradicionalnom muzikom, dobrom rakijom, ali i hranom koja se poslužuje. Za razliku od klubova i barova, tradicionalne kafane su mjesta na kojima se okupljaju sve generacije.

U potrazi za takvim kafanama u prijestnoičkim gradovim, turisti najčešće odlaze u popularne dijelove grada poput Baščaršije u Sarajevu, Skadarlije u Beogradu, gdje se nalaze beogradske kafane sa najdužom tradicijom.

Za kakav god provod da se odlučite ne zaboravite da jedino što je zapravo neophodno jesu ljudi koji će vam uljepšati to veče. Napravite kompromis, odaberite šta ćete obući, ponesite osmjeh i dobro raspoloženje i lijepo se provedite.

Najnovije

Popularno

Više savjeta