Aplikacije za video konferenciju

Video konferenciju definišemo kao komunikaciju putem koje se, u stvarnom vremenu, zvuk i slika u pokretu  izmjenjuju između dvije ili više lokacija, omogućavajući tako sudionicima održavanje poslovnog sastanka ili edukacije “uživo”. Zbog ograničenja kretanja i drugih mjera uvedenih kako bi se suzbilo širenje pandemije koronavirusa mnogi su se ljudi dali u potragu za softverom za video konferencijske pozive kako bi ostali u kontaktu s bliskim im i dragim osobama.

Aplikacije za video konferenciju

Zoom

Zoom je jedna od najpoznatijih aplikacija za video konferencije, uglavnom zbog jednostavnog korisničkog menija. Firma je fokusirana na poslovne korisnike, ali nudi i besplatnu verziju privatnim korisnicima. Ta verzija podržava do 100 sudionika i sudionica u razgovoru odjednom, ali ima i ograničenje od 40 minuta za sastanke u kojima je više od dvoje sudionika.

Skype Meet Now

Od 2003. godine, kad se pojavio, Skype je praktično postao sinonim za softver za video konferencije. Opcija Meet Now (aktivirat ćete ju kliknete li dugme Meet Now na lijevoj strani aplikacije) podržava više sudionika odjednom i dijeljenje prezentacija, iako ograničenja maksimalnog broja sudionika mogu varirati, ovisno o tome koju softversku platformu i uređaje koristite.

Postoji i zasebna stranica koja omogućava pokretanje besplatne video konferencije bez prijavljivanja za korištenje.

Cisco Webex

Webex je aplikacija za video konferencije koja datira još iz ‘90-tih godina prošlog stoljeća. Cisco ih je preuzeo 2007. godine Iako su i oni fokusirani na firme, također imaju besplatno izdanje namijenjeno privatnim korisnicima.

Proširili su podršku broja korisnika s 50 na 100, uklonili ograničenje od 40 minuta po sastanku te dodali opcije koje je moguće koristiti tijekom poziva.

Starleaf

Starleaf je platforma za video konferencije namijenjena velikim firmama koja je počela besplatno nuditi ogoljelo izdanje softvera za video konferencije i za brbljanje svima koji ga žele koristiti tokom pandemije. Podržava do 20 sudionika i ima ograničenje od 46 minuta po sastanku.

Kako započeti internet marketing posao

Najnovije

Popularno

Više savjeta