Aplikacije za meditaciju

Meditacija je oblik duhovnog vježbanja u kojoj osoba koja meditira svoju pozornost usmjerava prema određenom sadržaju, a najčešće se povezuje s  praksama koje su porijeklom iz istočnih religija. Najveća prednost meditiranja jest unutrašnji mir, kontrola emocija, lakše postizanje fokusa u poslu ili drugim aktivnostima, smanjenje utjecaja stresa ili lakše nošenje sa stresom, bolja pozornost i koncentracija. U doba pametnih telefona naravno da postoje aplikacije za meditaciju koje nam mogu biti od velike pomoći.

Aplikacije za meditaciju

The Mindfulness

Početnici meditacije pronaći će puno opcija s aplikacijom The Mindfulness. Petodnevna vođena vježba i uvod u postupak pomažu vam da lakše započnete, a vremenske ili tihe meditacije od 3 do 30 minuta odgovarat će užurbanom načinu života.

Ova aplikacija nudi i dnevne podsjetnike na buđenje i statistiku praćenja u vašem dnevniku meditacije.

Android / Iphone

Sattva

Sattva polazi od vedskih principa meditacije i sadrži meditacije, napjeve i mantre koje pružaju sanskritski učenjaci. Jednostavne, autentične i duboke meditacije počinju za šest minuta, a korisnici mogu postaviti ciljeve. Možete pratiti svoj napredak koristeći dnevnik meditacije i pregledavati kolekcije misli i plejliste dizajnirane da pojačaju vaše sesije.

Android / Iphone

Insight Timer

Ova aplikacija svakodnevno dodaje 10 ili više besplatnih vođenih meditacija. Nudi vam se mogućnost da pregledate hiljade vođenih meditacija da biste započeli izgradnju jednostavnih svakodnevnih navika. Koristite muzičke snimke i ambijentalne zvukove za smirivanje uma i promociju sna.

Android / Iphone

Navike produktivnih ljudi

10% Happier

Ova aplikacija je kreirana za skeptike kako bi im pomogla da nastave dalje, tako da novi dodavani sadržaj sprječava da meditacija postane dosadna stvar. Svakodnevni video zapisi i vođene meditacije nauče vas što raditi na najjednostavniji mogući način.

Android / Iphone

Omvana

Omvana je aplikacija osmišljena da djeluje kao učitelj lične meditacije i pažnje. Također nudi vođenu meditaciju za sve aspekte vašeg života. Početnici i iskusniji vježbači će imati koristi od meditacija koje primjenjuju u rasponu od 3 do 60 minuta i mogu prilagoditi nivo stresa i stanje stanje duha.

Android / Iphone

Breethe

Naučite kako ukloniti stres i bolje spavati za samo pet minuta dnevno s ličnim trenerom. Breethe će vam  pomoći da se bolje nosite sa životnim izazovima i uživate u poboljšanom duševnom miru. Muzičke liste za bolji san u aplikaciji, zvukovi prirode i čitanje pred spavanje uče vas kako uživati u mirnijem snu.

Android / Iphone

Najnovije

Popularno

Više savjeta