Aplikacije za ljubitelje astronomije

Donosimo nekoliko aplikacija koje će biti od koristi za ljubitelje astronomije. Instalirajte i preko svog mobitela istražujte svemir i sve što nudi.

Aplikacije za ljubitelje astronomije

Star Tracker

Ako tražite aplikaciju koja će vam pružiti osnovni oblik navigacije nebom, Star Tracker je prava stvar za vas. Riječ je o relativno jednostavnoj aplikaciji koja ć biti više nego zadovoljavajuće rješenje za velik broj ljubitelja astronomije. Star Tracker možete skinuti ovdje.

Solar Walk 2

Solar Walk 2 se bazira na Sunce i naš Sunčev sistem kroz perspektivu promatrača smještenog na Zemlji.

Vjerojatno najljepši dio Solar Walka 2 je vremenska traka pomoću koje možete pratiti kretanje nebeskih objekata. Plaćena verzija aplikacije dolazi sa dosta drugih svemirskih objekata koje možete gledati i pratiti.

Star Chart

Star Chart radi u tri različita moda. Prvi je osnovni pogled na nebo, drugi vam daje priliku istražiti zvjezdano nebo i putovati Sunčevim sistemom, dok treći nosi ime ‘Moments in time’ koji pruža virtualnu šetnju kroz važne trenutke u astronomiji.

Standardna aplikacija ima sve osnovne opcije koje trebate, uključujući postavke pomoću kojih možete mijenjati svoj pogled prema nebu.

Star Chart je besplatan, a verziju za Android možete preuzeti ovdje.

Star Walk 2

Star Walk 2 jedna je od najljepših astronomskih aplikacija na Play Storeu. Prvo što ćete vidjeti je predivan pogled na nebo u odnosu na vašu trenutnu lokaciju.

Svaki objekt koji pritisnete ima detaljni opis, kao i sliku, funkcija pretrage je korisna i brza, a pretraga glasom radi besprijekorno. Najbolji dio Star Walka 2 je, doduše, vremenski slajder pomoću kojeg možete putovati nazad kroz vrijeme i vidjeti kako su se pojedina svemirska tijela kretala.

SkySafari

Sky Safari pruža dosta opuštajućih opcija i prikaza koji će vam predstaviti objekte koji putuju našim nebom.

Aplikacija ima jako dobru funkciju pretrage, sekciju posvećenu događajima, kao i pogled uživo koji se kreće paralelno s vašim telefonom koristeći vašu lokaciju i kompas.

Besplatnu verziju aplikacije možete skinuti ovdje.

Najnovije

Popularno

Više savjeta