WhatsApp uveo funkciju Message Yourself

WhatsApp uveo funkciju koja vam omogućava da razgovarate sami sa sobom. Slanje poruka na vaš vlastiti račun može biti način da dio informacija bude lako dostupan, odmah pored vaših drugih WhatsApp razgovora.

WhatsApp uveo funkciju Message Yourself

Nazvana “Message Yourself”, („Pošaljite sebi poruku“), ova funkcija omogućava korisnicima da sami sebi šalju bilješke, podsjetnike i liste za kupovinu na WhatsApp-u.

U ponedjeljak je aplikacija za instant poruke u vlasništvu Meta najavila uvođenje nove funkcije za razmjenu poruka koja će u narednim sedmicama stići do svih korisnika Androida i iPhonea. Prvobitno je testiran sa nekim beta testerima, objavio je WhatsApp beta tracker WABetaInfo krajem oktobra. Kompanija je potvrdila za TechCrunch da je ova funkcija počela da se primenjuje širom sveta.

Korisnici će vidjeti svoj kontakt na vrhu liste kontakata na WhatsApp-u kada kreiraju novi chat. Dodirom na taj kontakt odvešće ih na ekran za ćaskanje koji mogu koristiti za slanje poruka sebi.

Iako je izvorna funkcija za slanje poruka nova na WhatsApp-u, neki korisnici već neko vrijeme koriste zaobilazno rješenje. Već ste mogli slati poruke sebi koristeći funkciju “click to chat” (“kliknite za ćaskanje”) u aplikaciji. Bez obzira na to, nova ponuda uklanja dodatne korake koji su korisnicima bili potrebni za samorazgovaranje koristeći wa.me URL.

Korisnici također mogu zakačiti svoje samo-chat poruke na vrh liste razgovora ako ne žele da ih pretražuju na svojoj široko zagađenoj listi ćaskanja.

WhatsApp rival Signal ima funkciju pod nazivom Note to Self koja se bavi istim slučajem upotrebe — omogućava vam kreiranje poruka za ličnu upotrebu. Međutim, za razliku od novopokrenute funkcije WhatsApp-a kojoj se može pristupiti s vrha liste kontakata u aplikaciji, Signal ne predlaže vaš vlastiti profil na vrhu liste primatelja. Korisnici treba da pretražuju i odaberu unos kontakta „Note to Self“ da bi koristili ovu funkciju.

Slično, platforma zajednice Slack ima namjenski prostor pod nazivom “Zabilježi nešto” kako bi omogućio korisnicima da sami sebi šalju bilješke.

Telegram takođe nudi sličnu funkciju pod nazivom Sačuvane poruke koja omogućava korisnicima da obilježe sve važne poruke, kao i da sačuvaju svoje bilješke i podsjetnike kojima će se moći pristupiti u budućnosti. Jednom sačuvanim porukama može se pristupiti sa vrha ekrana za ćaskanje.

Najnovije

Popularno

Više savjeta