Šta je Photomath

Photomath je mobilna aplikacija koja je opisana kao „kamera-kalkulator“ koja koristi kameru mobitela kako bi prepoznala matematičke jednačine i prikazala na zaslonu njihovo rješenje korak po korak. Aplikacija je besplatna i dostupna za iOS i Android.

Šta je Photomath

Matematika je jedan od najtežih predmeta u školi, zbog čega se posjedovanje grafičkog kalkulatora čini neophodnom za učenike. Ali šta ako biste mogli koristiti svoj pametni telefon za rješavanje jednačina tako što ćete kameru usmjeriti na problem u svom udžbeniku umjesto da koristite standardni kalkulator? To je ideja iza PhotoMath-a.

Aplikaciju je 2014. godine izdala firma Microblink s registriranim sjedištem u Londonu. Od 2016. godine aplikacija osim štampanog teksta prepoznaje i rukopis, te pruža detaljne korake za rješavanje matematičkih jednadčina.

Koristite Lego kocke za učenje matematike

Photomath se nalazi na trećem mjestu na popisu 20 najboljih aplikacija za podučavanja i učenje. Photomath je preuzet više od 100 milijuna puta na Google Playu.

Photomath je aplikacija broj 1 za učenje matematike; može čitati i rješavati probleme u rasponu od aritmetike do računa odmah pomoću kamere na mobilnom uređaju.
Saznajte kako pristupiti matematičkim problemima kroz animirane korake i detaljne upute ili provjerite domaću zadaću za bilo koji štampani ili rukopisni problem.

Ovo je besplatna aplikacija i jednostavna je za upotrebu. Djeluje kao digitalni instruktor matematike i pomaže učenicima i roditeljima u rješavanju matematičkih zadataka.

Photomath nije samo aplikacija koja rješava matematičke zadatke, ona je pametno dizajnirana tako da radi kao edukacijska aplikacija i studentima objašnjava i uči ih procese rješavanja matematičkih problema.

Tehnologija koja je prvobitno razvijena u sklopu racuni.hr poslužila je kao osnova i u suštini je i dalje glavni mozak iza Photomatha. Počelo je jednostavnim prepoznavanjem znakova na računima, a danas Photomath prepoznaje stotine različitih fontova, pa čak i rukopis.

Preuzmi Photomath

Najnovije

Popularno

Više savjeta