Skrivene mogućnosti pametnih telefona

Napredni mobilni telefoni treće generacije nisu napravljeni samo da bi obavljali pozive ili slali poruke preko njih. Njihove skrivene mogućnosti su mnogo veće, a ovo je 10 mogućnosti za koje možda niste znali.

Skrivene mogućnosti pametnih telefona

1 Upotrijebite telefon kao daljinski upravljač za različite uređaje poput televizora

Mnogi pametni telefoni imaju infracrveni senzor koji omogućava kontolu nad raznim uređajima i gadgetima. U tom slučaju sve što treba je aplikacija pomoću koje odaberete tačan uređaj, skinete postavke za njega i koristite mobitel kao daljinski upravljač.

Mobiteli koji imaju ugrađen moderan IR su:
– Samsung Galaxy S4, S5 i S6
– HTC One M9
– LG G4
– LG G Flex2

2 Koristite telefon kao džojstik za igrice

Pomoću MHL-a (Mobilni high-definition link) možete spojiti mobitel za LED/LCD televizorom. Sony i Samsung podržavaju ovu funkciju, te tako možete spojiti vaš mobitel i koristiti ga kao džojstik za igrice.
Sony Xperia Z2 i Z3 mobiteli imaju ugrađenu MHL mogućnost.

3 Pričajte strani jezik koji ustvari ne znate

Vaš pametni telefon može razumijeti više jezika od bilo kojeg lingviste. Sve što trebate je da instalirate aplikaciju sa Google store-a i da dobijete pisane ili govorne prevode na jezik koji želite.

4 Pratite vremensku prognozu bilo gdje da se nalazite

Uz pomoć telefona saznajte vremensku prognozu za bilo koji dio svijeta. Pratite, vlažnost, temperaturu i ostale vremenske faktorebilo gdje da se nalazite. Sve što trebate je odgovarajuća aplikacija koju možete besplatno preuzeti na Google playu.

5 Plaćajte mobitelom umjesto kreditnom karticom

Mobitel se može ponašati kao i vaša kreditna kartica. Postoji mnogo aplikacija za ovu svrhu, a mnogi noviji telefoni imaju ugrađenu NFC tehnologiju. NFC (Near field communication) omogućava vam da se vaš mobitel ponaša kao kartica i treba mu par sekundi pored uređaja za naplatu kako biste ostvarili transakciju.

6 Kontrolišite vaš automobil

Pomoću telefona i prikladnih aplikacija možete otključavati, zaključavati i paliti vaš automobil. Neke aplikacije su otišle i korak dalje, pa pomoću njih možete i parkirati modernije tipove automobila koje podržavaju ovakav tip kontole.

7 Održavajte svoje zdravlje i fitnes

Mnoge aplikacije omogućuju vam da kontrolišete vaše zdravlje i fitnes. Neke dođu ugrađene sa verzijama mobitela, poput Samsungovom S-Healtha koji dolazi za Galaxy telefonima. Predviđa se da će u budućnosti ovakve aplikacije koristiti i doktorima kako bi pratili vaše zdravstveno stanje na dnevnoj bazi.

Najnovije

Popularno

Više savjeta