Najbolje aplikacije za prevođenje

Ove odlične aplikacije za prevođenje pomoći će vam da učite strani jezik, razgovarate u drugoj zemlji i još mnogo toga. Većina ljudi ne može zamisliti putovanje bez pametnog telefona. Svoje pametne telefone koristimo kao GPS, kameru i način da kontaktiramo naše prijatelje. U stranim zemljama možete iskoristiti svoj pametni telefon da biste preveli znakove, razumjeli lokalno stanovništvo, pa čak i sebe.

Najbolje aplikacije za prevođenje

Uz jednostavnu aplikaciju, vaš telefon može postati vaš lični prevodilac. Ove najbolje aplikacije za prevođenje jezika za Android i iOS pomoći će vam u vašoj sljedećoj avanturi.

iTranslate Translator

iTranslate Translator je jedna od najboljih dostupnih aplikacija za prevođenje. Sa njegovom funkcijom prevođenja proširene stvarnosti, možete prevoditi tekst, glas, slike, pa čak i svoju okolinu. Međutim, neke funkcije su dostupne samo za plaćene korisnike.

Zbirka izraza objedinjuje uobičajene stvari koje ćete vjerojatno morati pitati ili zatražiti na različitim lokacijama, što ga čini aplikacijom koju bi svaki putnik trebao preuzeti.

Preuzmi Android | iOS

Google Translate

Google Translate je jedna od najboljih aplikacija za prevođenje zbog svoje svestranosti i jednostavnosti. A možete pristupiti još više funkcija u mobilnoj aplikaciji Google Translate. Usluga podržava preko 100 jezika za prevode otkucanog ili rukom pisanog teksta.

Kada morate komunicirati s nekim ko govori drugi jezik, zaboravite na neugodne geste i pokazivanje – aplikacija Google Translate radi umjesto vas. Dok razgovarate u aplikaciji, ona ponavlja ono što kažete na jeziku po vašem izboru. Kada vaš sagovornik odgovori, aplikacija vam to prevodi.

Google prevodilac je takođe koristan u stranim restoranima. Snimite sliku menija i ona će vam dati prevod. Google prevodilac podržava više od 50 jezika za prevođenje kamerom.

Preuzmi  Android | iOS

Microsoft Translator

Microsoft Translator je još jedno veliko ime u aplikacijama za prevođenje i nudi još jednostavnije sučelje od Google Translate. Za početak, četiri velika balona plutaju na početnom ekranu aplikacije. Njihove funkcije su prilično jasne: prevođenje glasa, prevođenje razgovora, prevođenje fotografija i prevođenje teksta.

Ono što Microsoft Translator čini tako inovativnim je njegova sposobnost da prevede vašu poruku za širu publiku koja govori različite jezike, što ga čini savršenim za prezentaciju. Samo pazite da ne govorite prebrzo kako bi aplikacija mogla precizno uhvatiti riječi koje izgovarate.

Preuzmi Android | iOS

Kada otvorite Papago, primijetit ćete područje za upisivanje teksta koji želite prevesti, zajedno s četiri šarene trake koje predstavljaju vaše mogućnosti prijevoda. Podržava 13 jezika koje možete prevesti putem teksta, glasa, fotografije ili skeniranja.

Odaberite Papago Mini i moći ćete pristupiti prevodiocu dok surfujete internetom. Tamno sivi okvir će se pojaviti na vrhu vašeg pretraživača.

Preuzmi Android | iOS

SayHi Translate

SayHi je napravljen posebno za prevođenje govora i teksta, što znači da je malo ograničen u drugim funkcijama. Međutim, podržava razne jezike i veliki broj španjolskih dijalekata.

Ova aplikacija olakšava razgovor na drugom jeziku. Dodirnite ikonu mikrofona da govorite u telefon ili držite ikonu da otvorite tastaturu. Vaš govor ili tekst se odmah prevode i pojavljuju se na ekranu kao dva oblačića – riječi govornika su na vrhu, dok je prijevod na dnu.

Preuzmi Android | iOS

Najnovije

Popularno

Više savjeta