Koliko je sigurno skidati aplikacije iz Play Storea

Zanimalo nas je koliko je sigurno skidati aplikacije iz Play Storea. Google sve više vremena ulaže u svoj operativni sistem. Prema najnovijem izvještaju, opasni programi čine 0.04 posto svih downloada s Google Play Storea, a prošle godine Google je taj broj smanjio na 0.02 posto. Razlog ovome leži u novim pravilima koji na drukčiji način sagledavaju opasne aplikacije. Konkretno, prevare temeljene na klikanju po sumnjivim poveznicama sada se smatraju dovoljnim razlogom za micanje aplikacije iz Play Storea.

Koliko je sigurno skidati aplikacije iz Play Storea

Izvještaj navodi da su dvije najraširenije prevare bile FlashingPuma i Cardinalfall te da su im glavni ciljevi bili Meksiko, Brazil i SAD.

Za razliku od aplikacija na Appleovom iOS App Store koji ujedno služi kao jedini i glavni način instaliranja na iPhoneu i iPadu, korisnici Androida mogu aplikacije instalirati i direktnim poveznicama, odnosno iz nepoznatih izvora. Premda ovo poslovnim subjektima omogućava lakšu distribuciju aplikacije među korisnicima, zaobilaženje Play Storea predstavlja otvorena vrata hakerima.

Google, naime, tvrdi da instaliranje aplikacija isključivo putem Play Storea smanjue mogućnost infekcije za čak osam puta. Googleov izvještaj također naglašava činjenicu da korištenje nove verzije operativnog sistema poboljšava zaštitu od loših poveznica unutar aplikacija.

ekako.info/preporucujemo/najbolje-aplikacije-iz-google-play-prodavnice-u-2018/

Najnovije

Popularno

Više savjeta