Kako zaštititi telefon od oštećenja

Kako zaštititi telefon od fizičkih oštećenja je prvo pitanje koje se postavlja nakon što što kupite novi telefon. Evo kako i čime da to i uradite!

Kada korisnik kupi nov telefon on ima mnogo toga da podesi, promijeni ili ubaci u svoj novi uređaj. I to nije nimalo jednostavan i lak posao. Često se dešava da potraje nekoliko dana jer korisnik ne zna ni sam šta sve treba da uradi. U svemu tome zaboravite koliko je važno telefon zaštititi na pravilan način od udaraca, padova tj. fizičkih oštećenja.

Kako zaštititi telefon od oštećenja

Prva i najosnovnija stvar jeste da se preispitate koje su šanse da se telefon oštetiti u toku vaše svakodnevnice. Ljudi većinu vremena provode na poslu i u zavisnosti od opisa radnog vremena treba da zaštitite svoj telefon.

1 Osnovni nivo zaštiteFlip-Cover-11

Recimo ako se bavite poslom koji je sličan prodaji, ugostiteljstvu ili administraciji onda je rizik od padova i oštećenja od prljavih ruku jako nizak. U takvom slučaju treba gledati da se sačuva telefon, a da se ne izgubi dizajn koji je proizvođač namijenio telefonu. Shodno tome, preporučujemo neku futrolu na preklop (eng. flip cover). U pitanju je zadnja maska koja ima preklop sa strane za ekran i kači se umjesto zadnje fabričke maske (ili preko). Flip cover čuva zadnju stranu telefona i ekran, a jedino mjesto koje flip cover ne može zaštiti su ivice telefona. Veoma je eleganta i proizvodi se za većinu poznatih modela.

2 Srednji nivo zaštitesiliconska maska

Ako ste od onih korisnika gdje su šanse za oštećenja veće, onda trebate da se dobro naoružate zaštitom za telefon. Korisnici kojima je posao ili svakodnevnica takva da nemaju stalno čiste ruke, da je prašina često prisutna ili da su im ruke vlažne, treba da kupe silikonsku zaštitu u kombinaciji sa zaštitnom folijom za ekran. To je srednji nivo zaštite i štiti telefon od padova sa metar do metar i trideset centimetara visine. Folija je tu da pokupi sva oštećenja na sebe ali i da smanji šanse za pucanjem ekrana pri padu.

3 Visoki nivo zaštitealuminium case

Ako ste osoba koja se bavi extremnim sportom ili poslom koji podrazumijeva visoku opasnost po vaš pametan telefon, onda se pripremite da izdvojite solidnu sumu novca kako bi vaš uređaj ostao čitav. Naravno da postoje telefoni koji su fabrički optimizirani da trpe padove, vlagu, udarce i prašinu, ali oni često nisu potkovani jakim performansama. Specifikacija im je uglavnom standardna i cijena im je poprilično visoka za taj odnos. No, kompanije su smislile način da od vašeg pametnog telefona naprave “terminatora”!

tempered glassZaštitna folija u ovim okolnostima neće mnogo doprinijeti pri zaštiti ekrana tako da u ovom slučaju jedini spas su zaštitna stakla za ekrane (eng. tempered glass). To se uveliko koristi svuda u svijetu, a i kod nas je postalo aktuelno u posljednje vreme. Zaštitna stakla ne daju da se ekran ošteti ili polomi i u tome su jako uspješna. Do sada nije zabilježeno da je iko polomio ekran na svom telefonu dok koristi ovu zaštitu. Naime, bitno je da telefon ne padne sa visine više od dva metra.

Isto tako, pored zaštite ekrana morate da zaštitite i tijelo telefona, dobrim i kvalitetnim aluminijskim ili plastičnim futrolama (eng. case). One su dizajnirane da apsorbuju vibracije pri udarcu ili padu i na taj način sačuvaju spoljašnost i unutrašnjost telefona.

Najnovije

Popularno

Više savjeta