Kako telefonom skenirati dokument

Koliko puta ste imali potrebu da skenirate neki dokument a niste bili u blizini skenera. Da li znate da možete telefonom skenirati dokument.

Svijet oko nas je postao digitalan u svakom smislu. Papir je postao luksuz a i zlodjelo prema dragocenim šumama koje su nam preostale. Cijela planeta se trudi da obezbijedi alternativu, međutim to nije uvijek lako. Primjera radi, skeniranjem dokumenata i nastavljanje rada u digitalnoj formi svakako doprinosi štednji papira. Međutim nema svako skener, a i da ga ima on oduzima mnogo vremena. Zato su se programeri dosjetili da od naših pametnih telefona koji imaju kameru naprave skener dokumenata.

Kako telefonom skenirati dokument

Kako telefonom skenirati dokumentMnogo razloga postoji da bi skenirali neki dokument. O tome je prosto naivno diskutovati. Ono o čemu treba sada govoriti je koje aplikacije najbolje obavljaju taj posao.

CamScanner je definitivno ono što se traži. Sa svojim jednostavnim korisničkim izgledom, brzinom i preciznošću, ova aplikacija isplivava na površinu kao jedna od najboljih.

Ova aplikacija koristi svoj algoritam za rezanje i obradu slike i tako čini slike odnosno dokumente svijetlijim i vidljivijim.

Dokument možete pohraniti i dijeliti kao PDF i JPG. Također postoje i neke napredne opcije u plaćenoj verziji kao što su prepoznavanje teksta sa dokumenata, skidanje vodenih žigova kao i dodavanje elektronskih potpisa.

Takođe tu je i nova Microsoft Lens aplikacija koja će vas zasigurno oduševiti. Nešto više o Microsoft Lens aplikaciji pročitajte na sljedećem linku:

Kako telefonom skenirati dokumente pomoću aplikacije Lens

 

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta