Kako smanjiti potrošnju baterije telefona

Glavna boljka pametnih telefona je baterija, tačnije brza potrošnja iste. Manje više svaki pametni telefon se puni svaku noć i baterija mu može izdržati jedan dan aktivnog rada.

U nekim slučajevima baterija ne može izdržati niti cijeli dan, pa korisnici pribjegavaju raznim metodama, kao što su razne aplikacije koje navodno smanjuju potrošnju baterije. Najbolji način kako smanjiti potrošnju baterije jeste da se pridržavate sljedećih koraka.

Smanjite potrošnju baterije

1Ekran smartphonea je element koji koristi veliki dio vaše baterije. Njegova veličina i stalno očitavanje dodira troši između 20% i 40% baterije. Smanjite svjetlost na vašem zaslonu. To možete uraditi na Settings –> Display –> Brightness.

2Animirane slike koriste jako puno baterije zato je najbolje jednostavno odabrati tamnu, jednobojnu pozadinu.

3Namjestite automatsko zaključavanje na vašem mobitelu jer će te na taj način smanjiti mogućnost da vam se upali i nepotrebno troši bateriju.

4Isključite ukoliko ne koristite WiFi, GPS, NFC, Bluetooth, 3G, jer sve ove funkcije dodatno troše bateriju.

5Konstantno vibriranje troši bateriju pa ukoliko vam ono nije neophodna, isključite obavezno.

6Provjerite sinhronizacije aplikacija na vašem telefonu. Neke aplikacije prebacite na ručnu sinhronizaciju i osvježite ih samo onda kada će vam trebati.

7 Rotacija ekrana također troši određenu količinu baterije. Savjetujemo da isključite ovu opciju, te da je uključite samo onda kada vam zaista treba.

Najnovije

Popularno

Više savjeta