Kako skrolati na telefonu pomoću tipki za kontrolu tona

Kako skrolati na telefonu pomoću tipki za kontrolu tona? Evo kako da koristite tipke za pojačavanje ili smanjivanje tona telefona kako bi skrolali niz stranicu.

Kako skrolati na telefonu pomoću tipki za kontrolu tona

Kretanje uz ili niz stranicu dok čitamo nešto na telefonu u okviru internet preglednika može biti veoma naporno. Kakav god telefon da koristimo, uvijek se dogodi to da se u zanosu čitanja predugo držimo prst na tekst pa se pojavi “Copy-Paste” panel i sve poremeti. Jednostavno, “skrolanje” često narušava to iskustvo čitanja na uređajima sa ekranom koji su osjetljivi na dodir.

Međutim, postoji način da riješimo to neprijatno iskustvo. Sve što nam treba je jedna mala aplikacija koja se naziva “Volkey – Volume Keys Scrolling”. Ona ne zahtjeva pristup root-u, ali ako joj ipak dozvolite, onda ćete moći da koristiti “Smooth Scrolling” opciju koja obezbjeđuje uglađenije kretanje po stranici.

Ovu malu ali korisnu aplikaciju je napravio član XDAdevelopers sajta, a moguće je preuzeti sa Google Play prodavnice ili sa ovog LINKA.

Kako Volkey aplikacija zapravo funkcioniše?

Kako skrolatiVrlo jednostavno. Jednom kada je instalirate i postavite, vaše tipke za kontrolu tona postanu tipke za kretanje po stranici određenih aplikacija. Tipka za pojačavanje tona je tipka koja će vam pomoći da se krećete uz stranicu, a tipka za smanjivanje tona je tipka za kretanje niz stranicu.

Ništa ne bi bilo tako super da ne postoji mogućnosti da odredimo gde će Volkey biti aktivan. Pristupanjem listi aplikacija se može odrediti koja će to aplikacija koristiti tipke za kontrolu tona za skrolanje, a koja ne.

Doduše, ovaj način kretanja niz ili uz stranicu neće svima biti zgodan jer pojedini telefoni imaju loše pozicionirane tipke za kontrolu tona. Pretpostavljamo da je ova aplikacija najzgodnija za LG uređaje koji imaju postavku tastera na poleđini. Ali, ništa vas ne košta da probate.

Ako vam ne bude prijalo korisničko iskustvo, onda bi možda trebalo da probate “Tilt to scroll” aplikaciju. Ona vam omogućavanje skrolanje na telefonu bez dodirivanja ekrana. Sve što treba da uradite je da nagnete telefon naprijed ili nazad kako bi se kretali uz ili niz stranicu.

 

 

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta