Kako očistiti Android

Iako su Android uređaji dovoljno pametni da redovno održavanje nije potrebno, ipak je dobra ideja s vremena na vrijeme izvršiti određena podešavanja. Trik je u pronalaženju aplikacija za čišćenje telefona koje zaista ispunjavaju svoja obećanja. U najboljem slučaju, loša aplikacija za čišćenje troši prostor za skladištenje; u najgorem slučaju, mogao bi da vas zarazi malverom i da vam pošalje neželjenu poštu reklamama. Međutim, nisu sve aplikacije za čišćenje Androida beskorisne.

Kako očistiti Android

Files by Google

Googleov službeni Android upravitelj datoteka ima jednostavne alate koji ga čine prvim Android čistačem smeća koji bi svatko trebao isprobati. Pokrenite aplikaciju i prebacite se na opciju Čišćenje na dnu da biste pristupili ovim opcijama.

Ovdje ćete vidjeti nekoliko područja koje aplikacija identificira kao trošenje prostora. To uključuje neželjene datoteke, duplikate, sigurnosne kopije fotografija i nekorištene aplikacije. Odaberite opciju da pogledate šta zauzima najviše prostora, provjerite šta želite ukloniti i potvrdite; aplikacija će se pobrinuti za ostalo.

Preuzmi  Files by Google

Droid Optimizer

Droid Optimizer je jedan od najpoznatijih Android alata za čišćenje, sa preko milion preuzimanja na Google Play prodavnici. Jednostavan je za korištenje, posebno za početnike, s uvodnim ekranom koji vas vodi kroz dozvole i funkcije.

Nudi “sistem rangiranja” dizajniran da vas motiviše da svoj uređaj održavate u vrhunskom obliku. Jedan dodir je sve što vam je potrebno da započnete čišćenje telefona. Vidjet ćete svoju statistiku na vrhu ekrana; slobodni prostor i RAM se prikazuju pored vašeg “ranga” rezultata, gdje dobijate bodove za svoje akcije čišćenja.

Droid Optimizer vam omogućava da postavite redovno, automatizirano čišćenje. Ovo automatsko čišćenje će očistiti vašu keš memoriju, zaustaviti pozadinske aplikacije i izbrisati sve nepotrebne datoteke. Takođe dolazi sa “planerom za laku noć” za uštedu energije, automatski onemogućujući funkcije kao što je Wi-Fi kada nijedna veza nije aktivna.

Preuzmi Droid Optimizer

CCleaner

Ista dobro poznata desktop aplikacija za vraćanje prostora na disku je također dostupna na Androidu. CCleaner na Androidu je multifunkcionalna aplikacija koja daje sve od sebe da analizira i očisti zalutale datoteke koje zauzimaju vaš dragocjeni prostor. Glavna funkcija je funkcija čišćenja koja može obrisati keš podatke iz aplikacija, očistiti prazne mape i izbrisati različite historije.

Također ima App Manager, koji nudi jednostavan interfejs koji vam omogućava da odaberete više aplikacija za deinstalaciju.

Preuzmi CCleaner

SD Maid

SD Maid tvrdi da vam je “na usluzi” kao digitalni čistač za vaš Android telefon. Otvaranje aplikacije daje vam nekoliko brzih radnji koje možete koristiti da “spremite” svoj uređaj.

Prvi, CorpseFinder, traži i briše sve datoteke ili foldere koji su ostali nakon brisanja aplikacije. SystemCleaner je još jedan alat za pretraživanje i brisanje, koji ovaj put traži uobičajene datoteke i mape za koje SD Maid vjeruje da ih može bezbedno izbrisati.

Preuzmi SD Maid

Norton Clean

Potraga za najboljom aplikacijom za čišćenje za Android ne može se zaključiti bez spominjanja Norton Cleana, koju nudi poznati Norton Antivirus.

Norton tvrdi da “uklanja nered” sa vašeg Android uređaja. Slično kao i drugi, tražit će i obrisati vašu keš memoriju, ukloniti sve neželjene datoteke i pomoći vam da brzo uklonite sve nekorištene aplikacije koje ste instalirali.

Aplikacija ima jednostavan pristup. U poređenju sa drugim, Norton Clean ima moderan korisnički interfejs. Sve što vam treba je jedan ili dva dodira, što znači da ne morate biti Android profesionalac da biste to shvatili.

Preuzmi Norton Clean

Najnovije

Popularno

Više savjeta