Kako na telefonu slušati radio

Kako na telefonu slušati radio? To je danas najosnovnija stvar i radio možete slušati u pokretu na svom mobitelu ili tabletu.

Iako danas postoji mnogo načina slušanja muzike, radio je zadržao svoju poziciju kao omiljeno sredstvo za slušanje hitova koje volite.

Kako na telefonu slušati radio

Neki vole da se fotkaju, neki da gledaju TV, neki filmove, neki da postuju na Facebook, Twitter i ostale društvene mreže, a neki jednostavno vole da puste radio i uživaju u njegovim čarima.

Za tu branšu ljudi donosimo kratko uputstvo koje će im pomoći da svoj pametni telefon pretvore u radio, da ne kažemo tranzistor! Prvo da razjasnimo jednu stvar. Niko vam ne garantuje da vaš telefon 100% ima ugrađen radio modul pa da vi preko njega možete hvatati radio stanice. Neki telefoni to imaju, a neki ne.

Radio prijemnik (modul)

Ako imate fabričku radio aplikaciju u svom telefonu to je dovoljno jasan znak da vaš telefon uz pomoć slušalica može “uhvatiti” neku radio stanicu, u najboljem slučaju nacionalnu, a u najčešćem regionalnu ili lokalnu. Sve što treba da uradite je da povežete svoje slušalice i da pretražite stanicu. Ako se pitate zašto morate da povežete slušalice da bi ste uopšte startovali aplikaciju, odgovor je prost. Slušalice imaju dvije uloge, reproduktuju zvuk i služe kao antena. Naravno, nakon povezivanja slušalica, vi u okviru aplikacije možete promijeniti izlaz zvuka sa slušalica na zvučnik telefona.

Radio aplikacija

Ako vaš telefon nema radio prijemnik tj. modul, onda savjetujemo da koristite neku aplikaciju. Slušanje radio stanica preko aplikacija koje se mogu naći na Google Play, App Store i Windows Store marketima je možda i najbolji način jer one obično pružaju emitovanje svih svjetskih radio stanica koje sa radio modulom sigurno ne možete uhvatati. Još jedna prednost je ta što niste uslovljeni time da morate imati konektovane slušalice pri slušanju radio stanica. Obzirom da sve ide preko interneta, bez problema možete slušati radio samo preko zvučnika telefona, ali i pomoću slušalica ako vam je to volja.

Preporučujemo jednu radio aplikaciju jer smatramo da je apsolutni pobjednik. Ima odličan dizajn, korisnički izgled i način radi, a što je najbitnije emituje skoro sve radio stanice koje vam mogu pasti na pamet. Ne samo to, ova aplikacija je dostupna za sve tri vodeće platforme pa je besplatno možete preuzeti na vaš iPhone, Windows Phone ili Android telefon preko priloženih linkova:

TuneIn – Android

TuneIn – Windows Phone

TuneIn – iOS

 

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta