Kako je sigurno puniti telefon

Otprilike znamo kako ih sigurno koristiti, ali dobro je znati i kako je sigurno puniti telefon. Uređaji pogonjeni električnom energijom sveprisutni su, te stoga nije loše tu i tamo se podsjetiti što treba izbjegavati kako bi izbjegli požare, strujne udare i slične nezgodacije. Evo nekoliko osnovnih uputa.

Kako je sigurno puniti telefon

Većinu novijih pametnih telefona napravljena je tako da ih možete ostaviti uštekane u struju tijekom cijele noći. Ali s druge strane preporučuje se da ih ne ostavljate da se pune na jastucima, dekama i sličnim mekim i zapaljivim površinama i materijalima.

Baterije telefona se, naime, pri punjenju zagrijavaju. Ako je baterija već stara ili oštećena ona se može zagrijati i više nego je to uobičajeno i postići jako velike temperature.

Drvena ili staklena površina stola, recimo, rashladit će ju dovoljno kako ne bi bilo proKako je sigurno puniti telefonblema, no tkanine puno bolje zadržavaju toplinu i moglo bi doći do pregrijavanja, eksplozije telefona, ali i zapaljenja tkanine i eventualno požara u kući. Ako tome dodamo da telefone obično punimo preko noći, problem je jođ i veći ako nas uhvati na spavanju.

Također uvijek koristitite originalni punjač telefona.

Pročitajte i ostale savjete za punjenje baterije pametnih telefona. Koji su to mitovi u koje trebate prestati vjerovati.

Punjenje baterije pametnih telefona – 5 glavnih mitova

 

Pratite na na INSTAGRAMU

Najnovije

Popularno

Više savjeta