GPS aplikacije za lociranje

Tražite GPS aplikacije za praćenje prijatelja ili porodice? Želite li da aplikacija prati lokaciju prijatelja i porodice na mapi? Doduše, zvuči pomalo jezivo, ali ovih dana većina ljudi ionako neprestano objavljuje svoje mjesto boravka na društvenim mrežama. Sigurno još jedna aplikacija koja narušava privatnost neće škoditi.

GPS aplikacije za lociranje

Glympse

Vremenom je Glympse postao jedna od najpopularnijih aplikacija za lokaciju u Play Store-u. Centralna pretpostavka aplikacije je mogućnost brzog i jednostavnog dijeljenja vaše GPS lokacije sa prijateljima, porodicom i saradnicima.

Jedna od najboljih karakteristika ovog uređaja za praćenje telefona je da ne zahtijeva da se primaoci prijave da bi vidjeli gdje se nalazite na mapi – potrebna im je samo web veza. To čini Glympse drugačijim od drugih aplikacija za dijeljenje lokacije kao što su WhatsApp i Google Maps.

Preuzmi Glympse

Family Locator

Family Locator je najbolja aplikacija na ovoj listi za svakoga ko ima djecu i želi stalno biti u toku sa njihovom lokacijom. Možete ga koristiti da vidite lokaciju u stvarnom vremenu bilo koga drugog u vašoj porodici koji koristi aplikaciju. Tu je i ugrađeni servis za razmjenu poruka za kontaktiranje drugih korisnika.

Što je najvažnije iz perspektive sigurnosti djece, Family Locator ima SOS dugme za roditelje. Kada se pritisne, odmah će označiti poziciju njihove djece na mapi. Korisno je na porodičnim putovanjima u velikim javnim prostorima, gdje su djeca sklona da sami odlutaju.

Roditelji također mogu postaviti obavještenja kako bi primili upozorenje kada njihovo dijete stigne na određeno odredište (kao što je škola ili kuća prijatelja). I aplikacija podržava kreiranje sigurnih/nesigurnih zona; ako dijete prijeđe granicu, roditelji dobijaju upozorenje.

Za razliku od Glympsea, drugi moraju imati instaliran Family Locator da biste vidjeli njihovu lokaciju.

Preuzmi Family Locator

A-GPS Tracker

Iako je primarni slučaj upotrebe mnogih aplikacija u ovoj kategoriji da držite na oku svoju djecu, one su također zgodne za svakoga ko provodi mnogo vremena van utabanih staza. Konkretno, govorimo o planinarima, šetačima i kamperima.

Planinarenje u nepoznatim područjima može predstavljati stvarnu opasnost po vašu sigurnost. Ako se vrijeme iznenada promijeni, lako se izgubiti. Kao takav, možda bi imalo smisla instalirati A-GPS Tracker na svoj uređaj prije nego što krenete.

Programeri su kreirali kartu imajući na umu planinare. Sve karte imaju mjerenja nadmorske visine, a koordinate zemljopisne širine i dužine za vašu lokaciju date su u oba stupnja i UTM-WSG84. Također možete učitati rute drugih korisnika i dobiti zvučni alarm ako se previše udaljite od mjesta gdje biste trebali biti.

Preuzmi A-GPS Tracker

Geo Tracker

Geo Tracker je još jedna aplikacija za GPS praćenje koju vrijedi razmotriti. Kao i A-GPS Tracker, uglavnom je namijenjen ljudima koji provode vrijeme u divljini, ali radi u svakom okruženju.

Ucrtat će vašu lokaciju na kartu, ali će vam također pružiti gomilu dodatnih podataka poput brzine, nadmorske visine, vertikalne udaljenosti (za uspone i spustove) i nagiba padine. Sve staze su sačuvane u GPX i KML formatu, što znači da ih možete uvesti u aplikacije kao što su Google Earth i Ozi Explorer.

Ostale karakteristike uključuju podršku za Yandex Maps (u slučaju da se nalazite u zemlji u kojoj su Yandex Maps superiorne u odnosu na Google Maps, kao što je Rusija), i mogućnost označavanja zanimljivih tačaka na vašem putovanju.

Najvažnije je da svoju lokaciju možete podijeliti s prijateljima i porodicom. To znači da možete pronaći telefone svojih prijatelja u slučaju da se niste čuli s njima neko vrijeme.

Preuzmi Geo Tracker

Life360

Life360 koristi “Krugove” za upravljanje s kim dijelite svoju lokaciju. Dakle, bez obzira da li želite aplikaciju za praćenje prijatelja ili porodice, vrijedi je provjeriti.

Možete odabrati kada dijelite svoju lokaciju sa svakim krugom. Na primjer, možda biste željeli podijeliti svoju lokaciju sa svojim prijateljima tokom noćnog izlaska, ali ne tokom ostatka sedmice. Pristup krugova vam pruža taj nivo kontrole.

Svaki Krug ima privatnu mapu i uslugu privatnih poruka koju mogu vidjeti samo drugi članovi Kruga.

Preuzmi Life360

Najnovije

Popularno

Više savjeta