Google Maps pokazuje gdje ste parkirali automobil

Aplikacija Google Maps pokazuje, pored ostalih mogućnosti i to gdje ste parkirali svoj automobil. Ova aplikacija svojim korisnicima od sada nudi novu mogućnost, tagovanja i lociranja autobobila.

Google Maps pokazuje gdje ste parkirali automobil

Opcija je prvobitno bila dio beta verzije Google Mapsa od marta ove godine i to samo za korisnike operativnog sistema Android, no, sada je u potpunosti na raspolaganju svim vlasnicima uređaja s operativnim sistemima Android i iOS.

Kako bi se opcija aktivirala na Androidu, potrebno je dodirnuti plavu tačku na ekranu i odabrati “Save your parking“, nakon čega će se pojaviti oznaka na mapi koja pokazuje lokaciju parkiranog automobila. Moguće je dodati podsjetnik, odnosno preciznije instrukcije za poslije, dodati timer s 15-minutnim podsjetnikom, poslati lokaciju svog automobila prijatelju, kao i spasiti fotografiju mjesta na kojem je automobil parkiran.

Za korisnike iPhonea je procedura gotovo ista. Potrebno je dodirnuti plavu tačku i odabrati opciju “Set as parking location“. Nakon toga korisnik dobija iste opcije kao što je slučaj kod aplikacije za Android. Treba reći da je ovo drugačija opcija od automatske detekcije parking mjesta, koja otkriva gdje ste parkirali bez vaše intervencije.

Kako biste dobili novu opciju, potrebno je da preuzmete nadogradnju sa Google Playa, odnosno App Storea.

Najnovije

Popularno

Više savjeta