Da li je Google Pixel najbolji Android telefon do sada?

Dobar hardver, poprilično pametna vještačka inteligencija i vrlo dobra kamera. To su karakteristike koje ima najbolji Android telefon na Android OS-u, piše The Verge.

Nakon što je novi Googleov smartphone konačno ugledao svjetlo dana 4. oktobra, Pixel se našao u rukama prvih recenzenata.

“Nikada ranije nismo vidjeli ovako usmjeren napad Googlea na Apple”, zaključuje The Verge u svojoj prvoj šestominutnoj recenziji uređaja koji je predstavljen kao prvi Androidov ubica iPhonea.google-pixel-najbolji-android-telefon

Da li je Google Pixel najbolji Android telefon

Šta znači biti najbolji proizvođač pametnih telefona koje pokreće Android? Prvo, Google je pokazao da svoj hardver želi u simplificiranoj i prisupačnoj formi koja prati softver u vidu temeljnog, opet Googleovog, operativnog sistema Android.

“Pixel je jednostavan. Dolazi u dvije veličine i ugodan je za korištenje. Sadrži senzor za otisak prstiju na idealnom mjestu koji se nažalost ne može koristiti kada je telefon položen. Ima jedan, ali snažan zvučnik i naravno – 3,5 milimetarski utor. On se ne čini kao Samungov uređaj, čini se kao iPhone jer Google želi da Pixel djeluje prepoznatljivo”, tvrde iz The Vergea.

Jedna od prednosti kombinacije Googleovog softvera i hardvera jeste optimiziranje koje uzrokuje da baterija traje prosječno dva sata duže nego, recimo, iPhone 7.

The Verge ističe da je jedina mana pametnog telefona nepostojanje vodootpornosti, dok je najvažnija karakteristika u vidu softvera Google Assistant. Vještačka inteligencija s kojom razgovarate u vidu chata pravo je osvježenje u odnosu na Siri. Ipak treba zapamtiti da se još uvijek radi o pionirskom programu koji ima svoje mane.google-pixel-najbolji-android-telefon-kameraThe Verge hvali kameru koja ima niz vrlo dobrih karakteristika, ali se ne usuđuju reći da je bolja od iPhoneove.

Čitava priča je gotovo bajkovita i zato košta. Cijena se kreće od 590 eura do 790 eura, zavisno od veličine uređaja (5-inčni ili 5,5-inčni AMOLED displej) i količine interne memorije (32 ili 128 GB).

Najnovije

Popularno

Više savjeta