Aplikacije za upravljanje vlastitim financijama

Kako bi svoje financije doveli u red nije nužno angažirati stručnjake, ali ni odustati prije nego što smo uopće počeli. Zahvaljujući tehnologiji, danas možemo putem raznih aplikacija pratiti svoje prihode i rashode. U moru aplikacija za upravljanje financijama naići ćemo na one složene, ali i one vrlo jednostavne, neke će nam odgovarati, a neke ćemo zanemariti već prvi dan. Želite li početi štedjeti, pratiti svoje izdatke ili samo prestati zaboravljati platiti koji račun, provjerite aplikacije u nastavku i počnite pametno upravljati svojim budžetom.

Aplikacije za upravljanje financijama

Spending Tracker

Prilikom pokretanja aplikacije potrebno je unijeti mjesečni prihod te unositi troškove kako do njih dođe. Troškovi su podijeljeni po kategorijama. Slobodno možete napraviti kategorije kakve vama odgovaraju. Cijela je aplikacija na engleskom. Nakon svakog unosa troška, iznos se oduzima od prihoda i u svakom trenutku možete znati koliko vam je novca preostalo i na šta je dosad potrošen.

Hand Wallet

Aplikacija je na hrvatskom. Nakon unosa prihoda  unose se svi pojedinačni troškovi. Kategorije su toliko detaljne da vas čak i podsjete na neke troškove kojih niste ni svjesni. Ako unatoč velikom izboru nedostaju kategorije koje vam trebaju, lako unesete nove po svojoj želji. Moguće je odvojeno pratiti potrošnju u gotovini i na kreditnim i debitnim karticama. Dobra aplikacija za one koji žele vrlo detaljnu analizu potrošnje.

Quick Money

Prilikom pokretanja aplikacija nudi jasne i brze upute za korištenje. Unos troškova je jako jednostavan jer su sve kategorije izlistane u boksovima na vrhu ekrana, a moguće je i unijeti dodatne kategorije. Pregledan je i kalendar u kojem se vidi tačno kojim se danom koliko potrošilo. Jedina zamjerka je što nije jasnije u aplikaciji naznačeno trenutačno stanje, odnosno koliko je novca potrošeno, a koliko je još na raspolaganju.

Mint

Najpopularnija među ovim vrstama aplikacija svakako je Mint. Besplatna, vrlo jednostavna i pregledna, omogućava da popišete sve svoje račune, kartice, kredite i investicije. Mint će vas obavještavati i o neočekivanim troškovima poput iznosa koji uzima bankomat pri podizanju novaca.

Goodbudget

Ako ste skloni tradicionalnom budžetiranju gdje u posebne omotnice izdvajate iznose predodređene za razne troškove, Goodbudget je aplikacija za vas.

Wallet

Wallet Budget Tracker je najopsežnija aplikacija za praćenje prihoda i rashoda s pouzdanom sinhronizacijom u oblaku, visokom razinom sigurnosti i jedinstvenom mogućnošću da upravljate financijama svog doma zajedno sa svojim partnerom ili porodicom. Pristupite svojim podacima s vašeg mobitela, tableta, računara.

MoneyBook

Ova aplikacija vam na jedan gestikulativan način pomaže da vodite vaše financije na Windows Phone uređajima. Postavite vaš mjesečni budžet i podesite vaše rashode pojedinačno. To će pomoći dao sagledate šta vam najviše opterećuje budžet i koji su to troškovi koje treba umanjiti.

BUDGT

BUDGT za iPhone ne zahtjeva od korisnika bilo kakve lične informacije o tekućem računu, prijavljivanje ili registraciju. Podesite prihode, zatim navedite dnevne ili mjesečne rashode i to je to. Aplikacija na osnovu unijetih informacija daje statistiku, upozorenja i vodi računa o tome da u svakom trenutku znate koliko vam je novca ostalo na raspolaganju.

Najnovije

Popularno

Više savjeta