Aplikacije koje će vam poboljšati produktivnost

Moderan način života donosi i ubrzan ritam, hronični nedostatak vremena te traženje načina kako poboljšati produktivnost. Ako vam ovo zvuči previše poznato, krenite sa preuzimanjem ovih aplikacija koje će vam pomoći da zapravo uradite neke stvari pa čak i da olakšate sebi život.

Aplikacije koje će poboljšati produktivnost

Freedom

freedomFreedom je aplikacija koja blokira smetnje na računaru ili mobitelu. Vrlo jednostavna za upotrebu. Funkcioniše tako što napravite listu vaših “slabosti” vezanih za internet i tehnologiju te odredite vremenski period kada će vam ova aplikacija blokirati pristup svim stvarima sa te liste. Preuzmite je OVDJE.

Coffitivity

cofitivitiy1 coffitivityAko ne možete funkcionisati bez kafe ovo je prava aplikacija za vas. Uz ovu aplikaciju možete napraviti sebi zvučno okruženje kao da ste u nekoj kafeteriji, te se opustiti uz opuštajuće zvukove i potaknuti mozak na produktivnost.

Za android uređaje aplikaciju preuzmite OVDJE. 

Ako ste korisnik iPhone uređaja Coffitivity možete preuzeti OVDJE.

Plan

Ova aplikacija vas tjera da nađete vremena za stvari koje morate uraditi.

planSa lijeve strane unosite obaveze koje trebate izvršiti dok se u desnoj koloni nalazi kalendar sa radnim obavezama. Ako želite više saznati o ovoj aplikaciji to možete uraditi OVDJE.

Pomotodo

pomotodo pomotodo1Pomotodo vam nudi da pravite pauze svako 25 minuta što prema nekim istraživanjima potiče i poboljšava produktivnost. Možete napraviti liste sa potrebnim obavezama te uključiti tajmer koji će vas upozoravati na pauze. Aplikaciju preuzmite na ovim linkovima: ANDROID, iOS.

Gorgias

gorgiasAko vam je email jako bitan za posao te dnevno šaljete veće količine onda vam ova ekstenzija za Chrome može pomoći. Možete napraviti kratice za neke fraze koje češće koristitite te tako ubrzati vaše pisanje. Ovaj dodatak instalirajte OVDJE.

SwiftKey

SWIFTKEY swiftkey1Swiftkey je moderna i poboljšana verzija tipkovnice na pametnim telefonima. Radi na principu da pamti fraze i riječi koje koristite a i dolazi sa instaliranim jezicima i standardnim riječima. Jednostavnim prelaskom prsta preko potrebnih slova ovaj dodatak automatski kreira riječ te na taj način ubrzava pisanje. Kada se ispraksate nikada se nećete vratiti na obične tastature. Swiftkey preuzmite na ovim linkovima: ANDROID; iOS

Najnovije

Popularno

Više savjeta