Šta sve donosi nova Google tastatura za Android

Google tastatura (Gboard) je dobila neke nove funkcije. Sada su na raspolaganju novi emotikoni, GIF-ovi, prevod teksta u realnom vremenu i još mnogo toga.

Gboard aplikacija, nekada znana kao Google tastatura, je izbor mnogih korisnika zbog njenih brojnih funkcija. Izgleda da će ta baza ubrzo da poraste jer je Google lansirao nadogradnju koja donosi paket novih funkcija.

Šta sve donosi nova Google tastatura za Android

Gboard 6.1 aplikacija ima nove emotikone, ali i novu funkciju koja automatski predlaže GIF fotografije.

Budući da je GIF sve češće način izražavanja mladih, ovo će svakako biti od koristi mnogima. Takođe, Gboard tastatura automatski konvertuje tekst u nove emotikone. Naravno, ukoliko vam se to ne dopada, vi ga uvijek možete isključiti.

Nova verzija Gboard tastature donosi i neka unapređenja po pitanju unosa teksta glasom. I korisnički izgled je malo promijenjen pa je tako lakše mijenjati načina unosa teksta. Konkretno prebacivanje sa unosa glasom na unos dodirom i obrnuto.

Tu je i nova funkcija koja u realnom vremenu prevodi tekst. Do nje se dolazi dodirom na taster za brze opcije koji Gboard tastatura ima. Kada aktivirate tu funkciju, tekst koju budete unijeli će biti preveden na jezik koji ste ranije odabrali. Što je najbitnije, tekst koji unosite odmah biva preveden.

Novu Gboard aplikaciju možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

Najnovije

Popularno

Više savjeta