Šta je to USB OTG “On-The-Go”

USB OTG, ili “On-The-Go,” predstavlja funkcionalnost koja omogućava Android uređajima da se ponašaju kao host uređaji za druge USB uređaje. To znači da možete povezati različite USB uređaje, kao što su tastature, miševi, USB flash drajvovi, kamere i još mnogo toga, direktno sa svojim Android pametnim telefonom ili tabletom. Ovaj članak će vam objasniti šta je USB OTG i kako ga možete koristiti na Android uređajima.

Šta je to USB OTG “On-The-Go”

USB OTG, što znači “On-The-Go,” je standard koji omogućava uređajima sa USB priključkom da komuniciraju jedan s drugim bez potrebe za host računarom. Ovo je posebno korisno na mobilnim uređajima kao što su pametni telefoni i tableti jer vam omogućava da proširite funkcionalnost vašeg uređaja povezivanjem različitih USB uređaja.

Kako povezati USB tastaturu sa Android telefonom

Kako USB OTG radi na Android uređajima?

USB OTG funkcionalnost na Android uređajima omogućava vašem uređaju da se privremeno prebaci u ulogu host uređaja. To znači da možete povezati druge USB uređaje direktno u svoj Android uređaj.

Kako koristiti USB OTG na Android uređajima:

  1. Nabavite USB OTG kabal: Prvi korak je nabaviti USB OTG kabal, koji je potreban za povezivanje različitih uređaja sa svojim Android pametnim telefonom ili tabletom. Ovi kablovi su dostupni u prodavnicama elektronike i online.
  2. Povežite USB uređaj: Povežite USB uređaj koji želite koristiti sa svojim Android uređajem putem USB OTG kabla. Ovo može biti tastatura, miš, USB flash drajv, gamepad, digitalna kamera ili bilo koji drugi kompatibilni uređaj.
  3. Aktivirajte USB OTG režim: Većina Android uređaja će automatski prepoznati povezani uređaj i aktivirati USB OTG režim. Međutim, u nekim slučajevima možda ćete morati ručno omogućiti ovu funkcionalnost u postavkama uređaja.
  4. Koristite povezani USB uređaj: Nakon što je uređaj prepoznat, možete ga koristiti kao da je direktno povezan sa vašim Android uređajem. Na primjer, ako ste povezali tastaturu, možete je koristiti za unos teksta bez potrebe za ekranom osetljivim na dodir.

Šta možete raditi Sa USB OTG na Android uređajima?

Primjena USB OTG na Android uređajima je široka i raznovrsna. Evo nekoliko primjera:

  • Povežite tastaturu ili miša za lakše unos teksta i navigaciju.
  • Prebacite fotografije i datoteke sa USB flash drajva na svoj uređaj.
  • Povežite gamepad za bolje iskustvo igranja igara na telefonu.
  • Povežite USB mikrofon ili audio interfejs za bolji zvuk prilikom snimanja.
  • Povežite USB kameru za poboljšane fotografije i video zapise.

USB OTG je korisna funkcionalnost koja omogućava Android uređajima da postanu još svestraniji i funkcionalniji. Sada kada znate kako ga koristiti, možete iskoristiti prednosti povezivanja različitih USB uređaja sa svojim pametnim telefonom ili tabletom.

Najnovije

Popularno

Više savjeta