Pixel pametni sat dolazi na tržište ove godine

Izgleda da Google neće tako lako prepustiti trđište pametnih satova, pa za 2019. godinu sprema odgovor – Pixel pametni sat.

Izvori sajta Nikkei tvrde da imaju detalje o Google-ovim planovima za objavu uređaja tokom 2019. godine, koji uključuju nekoliko noviteta za popularni brend. Za početak, izgleda da insajderi potvrđuju glasine o jeftinijim Pixel telefonima.

Pixel pametni sat dolazi na tržište ove godine

Pixel pametni satIzvještaj ne sadrži mnogo detalja, ali sugeriše da će budžetska Pixel linija imati cijenu koja je niža od one za iPhone XR od 749 dolara. Ranije glasine su govorile o srednjim i velikim uređajima sa LCD ekranima od 1080p, Snapdragon 670 procesorima, 32GB prostora za skladištenje, kamerom od 12MP na poleđini i jednom prednjom kamerom.

Pored ovoga, pomenuto je da Google radi i na pametnom satu – ovo je prvi put da će kompanija objaviti sopstveni pametni sat, a da ne sarađuje sa partnerima kao što je LG. Malo detalja je poznato o uređaju, ali bi ovo moglo objasniti činjenicu da je Google kupio neke od Fossilovih tehnologija za pametne satove.

Drugi dodaci liniji Google proizvoda bi navodno uključivali “ažuriranu verziju” kompanijinog Home zvučnika, novu sigurnosnu kameru i očekivano osvježenje za Pixel telefone iz gornjeg segmenta.

Nikkei nije istakao kada bi ovaj hardver mogao biti isporučen, ali izgleda da će Google-ov tim za uređaje i hardver imati veoma uzbudljivu i ispunjenu godinu pred sobom.

Pročitajte i šta trebate znati prije nego kupite pametni sat.

 

Izvor: BalkanAndroid.com

Najnovije

Popularno

Više savjeta