Najbolje Android aplikacije za kodiranje

Kodiranje služi kao temelj za neke od najrevolucionarnijih tehnoloških razvoja. Ako ste već direktno ili indirektno uključeni u kodiranje, možda biste željeli da poboljšate svoje sposobnosti programiranja kroz redovnu praksu. Ipak, možda bi bilo zamorno naučiti kodirati kroz časove i video zapise. Srećom, to možete učiniti uz pomoć nekoliko aplikacija. Pogledajmo neke od najboljih Android aplikacija za kodiranje koje vam mogu pomoći da naučite i poboljšate svoje vještine kodiranja.

Najbolje Android aplikacije za kodiranje

Sololearn

Ako želite da naučite određeni jezik, kao što su Python, JavaScript, C++, Swift ili mnogi drugi, Sololearn će vam poslužiti. Sadrži kurseve 20 programskih jezika i pogodan je i za početnike i za iskusne programere.

Sololearn pruža male lekcije koje razbijaju složene koncepte u jednostavne časove koji se lako uče. Dobijate uređivač koda u kojem možete vježbati svoj omiljeni jezik dok učite kodiranje. Osim toga, svaki kurs dolazi sa jedinstvenim certifikatom, koji možete uključiti u svoj životopis.

Možete početi koristiti aplikaciju besplatno s ograničenom funkcionalnošću i oglasima. Međutim, za 6,99 USD mjesečno ili 47,99 USD godišnje, možete otključati sve lekcije i ukloniti oglase pretplatom na Sololearn Pro.

Preuzmi  Sololearn

Grasshopper

Grasshopper je Googleov proizvod koji se u potpunosti fokusira na JavaScript, prvenstveno se koristi za izradu web stranica i jedan od najlakših programskih jezika za početnike. Omogućava vam da izoštrite svoje vještine kodiranja rješavanjem brzih vizualnih zagonetki i poboljšanjem vaših osnovnih koncepata. Vještine koje naučite pomoći će vam u rješavanju niza JavaScript projekata.

Popunite kratak upitnik, a Grasshopper zatim kreira kurs na osnovu vaših odgovora. Pet dnevnih lekcija uvest će vas u novije koncepte dok vježbate osnovne. Nivoi počinju lako i postepeno postaju sve teži kako napredujete.

Također možete vježbati kodiranje kreiranjem isječaka na igralištu koda. Po završetku kursa dobićete sertifikat o završenom kursu. Nadalje, aplikacija je besplatna za korištenje bez ikakvih oglasa ili ograničenja.

Preuzmi Grasshopper

Mimo

Mimo nudi časove programiranja u pet kodnih jezika: Python, JavaScript, HTML, CSS i SQL. Idealan je za nove i iskusne programere koji žele naučiti ili poboljšati svoje vještine kodiranja uz male lekcije.

Mimo će vas provesti kroz niz pitanja prije nego što pripremite personalizirani set lekcija na osnovu vaših odgovora. Njegov korisnički interfejs sličan je Duolingu, jednoj od najboljih aplikacija za učenje jezika. Ako ste koristili Duolingo, nećete imati problema s navigacijom u Mimo-u.

Pored toga, po završetku kursa, dobićete sertifikat koji ćete unijeti u svoj životopis. Mimo je besplatan za korištenje, ali postoje određena ograničenja. Da biste dobili potpuno iskustvo, morat ćete se pretplatiti na Mimo Pro za 9,99 USD mjesečno ili 79,99 USD godišnje uz 7-dnevnu besplatnu probnu verziju.

Preuzmi Mimo

Enki

Enki funkcioniše više kao aplikacija za vježbanje, s flash karticama koje će vam pomoći da zapamtite specifične koncepte kodiranja. Možete naučiti jezike kao što su Python, JavaScript, react, Regex, Blockchain i još mnogo toga.

Aplikacija će vam postavljati interaktivna pitanja dok napredujete kroz nivoe. Nadalje, vježbe ponavljanja vam pomažu da zapamtite lekcije kroz ponavljanje. Za razliku od ostalih aplikacija na ovoj listi, ne dobijate sertifikat o završetku.

Enki je dostupan besplatno u režimu samo za čitanje. Međutim, ako želite personalizirane revizije, interaktivna pitanja, igralište za kodiranje i mentorstvo, morat ćete platiti 7,99 USD mjesečno ili 38,99 USD godišnje.

Preuzmi Enki

Encode

Encode je jednostavna aplikacija koja nudi brze lekcije iz Pythona, JavaScripta i HTML+CSS. Da biste lakše zapamtili ono što ste naučili, morat ćete proći kroz lekcije i riješiti izazove kodiranja.

Otključat ćete napredne teme sa složenijim izazovima kako napredujete kroz nivoe. Encode uključuje podršku van mreže, što vam omogućava da pristupite ovim temama bez povezivanja na internet.

Encode je besplatna aplikacija s oglasima i ograničenim temama i izazovima. Ako želite otključati sve mini-teme, dodatne izazove i ukloniti oglase, morat ćete platiti jednokratnu naknadu od 4,99 USD za Encode Pro.

Preuzmi Encode

Programming Hub

Programming Hub pruža kurseve različitih programskih jezika, od HTML-a i JavaScript-a do VB.net-a i Assembly 8086. Budući da nudi sveobuhvatne vještine, idealan je za početnike i iskusne programere.

Lekcije su kratke i interaktivne, što vam omogućava da brže shvatite koncepte. Takođe ima ilustracije zasnovane na konceptu koje će vam pomoći da efikasno zapamtite stvari. Programming Hub tvrdi da ima najbrži kompajler na Androidu, koji podržava preko 20 jezika za kodiranje.

Kada započnete kurs, on procjenjuje i govori vam koliko možete zaraditi ako ga završite. Programming Hub je dostupan besplatno sa ograničenim pristupom. Da biste sve otključali, morate nadograditi na Pro verziju, koja košta 6,99 USD mjesečno ili 31,99 USD godišnje.

Preuzmi Programming Hub

Programming Hero

Ako tražite zabavan i zabavan način da naučite da kodirate, Programming Hero je pravi izbor za vas. Naučit ćete osnovno programiranje kroz izazove nalik igrici gdje nivoi postaju sve izazovniji kako napredujete.

Aplikacija koristi vizualni pristup koji vam pomaže da zadržite koncepte. Možete birati između brojnih jezika, uključujući Kotlin, Python, HTML, JavaScript, Bootstrap i još mnogo toga. Nadalje, putem ove aplikacije možete instalirati terminal koji postaje igralište za testiranje vaših vještina.

Dolazi sa naprednim certifikatom kada završite kurs. Encode je besplatan za korištenje uz ograničene mogućnosti, ali sve možete otključati putem pretplatničkog plana koji košta 9,99 USD mjesečno ili 39,99 USD godišnje.

Preuzmi Programming Hero

Codict

Ako ste programer ili student koji želi naučiti i poboljšati svoje vještine programiranja ili se zagrijati za nadolazeće intervjue na igriv način, Codict je najbolja aplikacija za vas. Fokusira se na različite jezike kodiranja, uključujući frontend i backend tehnologije.

Dobivate pristup izazovima koda za različite nivoe na osnovu vašeg iskustva. Osim toga, ima JavaScript igralište koje vam omogućava da testirate svoje vještine.

Nadalje, Codict vam omogućava da se pripremite za pitanja za intervju za netehničke vještine ili jezike kodiranja. Aplikacija je potpuno besplatna za korištenje, uz nekoliko oglasa. Međutim, možete ga otključati za jednokratnu naknadu od 1,49 USD, što uklanja reklame i dodaje neke druge funkcije.

Preuzmi Codict

Najnovije

Popularno

Više savjeta