HTC 10 telefon: savršenstvo slike i zvuka

HTC-ovo majstorstvo inženjeringa i opsesivna preciznost izrade doprinijelu su tome da HTC 10 telefon ima neprevaziđene performanse i vodeću poziciju u snimanju fotografija i video zapisa.

HTC 10 telefon ima ponajbolje foto-video performanse

Razvojni proces HTC 10 telefona zasnovan je na povratnim informacijama korisnika, u spoju sa opsesivnom pažnjom posvećenom detaljima, i ima sve što se može poželjeti od najboljeg uređaja u premijum klasi.

Dizajniran do perfekcije

HTC 10 telefonSavršeno dizajniran, HTC 10 uvodi novi pristup dizajnu sa linijama kućišta od čvrstog metala. Ivice oborene pod uglom od 45 stepeni savršeno hvataju svjetlost i dodatno ističu tanji, elegantniji izgled prednje strane uređaja – u potpunosti od stakla koje se idealno stapa sa metalnim kućištem.

Na modelu HTC 10 dizajnerski timovi stvorili su telefon na kome je itipka za uključivanje predivno izvedena, gdje zvučnici elegantno izgledaju i još bolje zvuče, a biometrijski senzor prepoznaje otisak prsta iz gotovo bilo kog ugla.

Projektovan da beskompromisno izdrži svakodnevne udarce, potrese i ogrebotine, HTC 10 je na više od 168 sati podvrgnut ekstremnim temperaturnim testovima u rasponu od hladnih -20° C do užarenih 60° C , uz više od 10.000 ciklusa testova na padove, savijanja, ogrebotine i podložnost koroziji.

Vrhunska kamera

HTC 10 telefonHTC 10 telefon prvi na svijetu ima optički stabilizovanim objektivi i povećani otvor blende (f / 1,8) i na prednjoj i zadnjoj kameri. Ima nove i veće senzore, sa 12 miliona UltraPixel-a nove generacije (1.55um po pikselu), bržu laserski autofokus na glavnoj kameri, širokougaoni objektiv i blic na prednjoj UltraSelfieTM kameri.

Uz sve navedeno HTC 10 omogućuje snimanje izuzetno oštrih fotografija visoke rezolucije u uslovima slabog osvetljenja – bilo da ste iza ili ispred objektiva.

HTC 10 telefonKameru je sprema za fotografisanje za samo 0,6 sekundi i laserski auto-fokus druge generacije omogućava brže snimanje izoštrenih fotografija. To je dovoljno brzo i za rad u režimu višestrukog okidanja (burst mode). Sve postavke su takođe prikladno smještene nadohvat ruke, dok Pro režim (Pro Mode) i dalje nudi napredne opcije za iskusnije fotografe, uključujući funkcionalnost RAW formata.

Osvojenih 88* bodova na DxOMark testu jedan je od najboljih rezultata ikada zabilježnih sa kamerom nekog pametnog telefona, što je plod desetina hiljada sati provedenih na finom podešavanju svakog elementa kamere za snimanje vrhunskih fotografija i video zapisa.

Najbolje za oko, najbolje za uho

HTC 10 telefonOvaj pametni telefon je u samom vrhu, i to ne samo po kvalitetu kamere. HTC kombinuje živopisan 4K video zapis sa prvim na svijetu 24-bitnim stereo Hi-Res formatom snimanja zvučnih zapisa, koji bilježi 256 puta više detalja nego standardni snimak zvuka i to na dvostruko širem opsegu frekvencija, što omogućuje da „oživite“ svoj snimak, kao da ste uživo na mjestu snimanja.

HTC 10 je certifikovan za Hi-Res zvuk i osmišljen da muzika zvuči onako kako je izvođač i zamislio. Pojačalo za slušalice dvostruko je snažnije od konvencionalnog pojačala za slušalice. Mogućnost konverzije iz 16-bitnog u 24-bitni audio format i visokoperformantna konverzija iz digitalnog u analogni format izvrsno se nadopunjuju i proizvode 10 puta manju distorziju zvuka od ostalih uređaja na tržištu, što sveukupno omogućuje upotpunjenu reprodukciju zvuka koju je teško nadmašiti.

Svako od nas čuje drugačije, zbog čega sistem Ličnog audio profila (Personal Audio Profile) na modelu HTC 10 još više poboljšava audio ugođaj. Kreiranjem jedinstvenog profila koji je podešen prema vašem individualnom sluhu, uređaj dinamički prilagođava pojedine frekvencija zvuka svakom uhu, što vam omogućava da čujete muziku onako kako je umjetnik zamislio.

HTC 10 telefonRedizajnirani HTC BoomSound Hi-Fi zvučnici imaju odvojeni visokotonac i vufer (woofer) zvučnik, isto kao i vodeća akustična ozvučenja, u spoju sa namjenskim pojačalom na svakom zvučniku. Sve te mogućnosti dodatno pojačavaju doživljaj i jasnoću zvuka sa kakvom se još uvijek niste susreli na nekom pametnom telefonu.

Vrhunski zvuk zaslužuje i vrhunske slušalice pa u pakovanju sa telefonom dolaze i najbolje Hi-Res audio sertifikovane slušalice. Sa 8 mikrometara (8μm) tankom polimernom membranom koja se koristi i u svemirskoj tehnologiji i 70% uvećanim „drajverima“, slušalac dobija bogatiji zvuk i dva puta veći frekvencijski opseg, što omogućuje uživanje u najboljem audio iskustvu.

Najbolje performanse

HTC 10 telefonIako HTC 10 telefon ima vrhunski hardver, softver u ovoj klasi uređaja ni malo ne zaostaje i sve funkcije rade besprijekorno. Aplikacije se pokreću dvostruko brže i rade u skladu sa najvišim standardima, dok quad HD ekran nove generacije prikazuje 30% više boja, pružajući pravi bioskopski osjećaj.

Sigurnost je visoko na listi prioriteta korisnika pa čitač otiska prsta munjevitom brzinom otključava uređaj u samo 0,2 sekunde, i ima razvijen algoritam da tokom vremena sve brže i preciznije očitava vaš otisak prsta.

U cjelini projektovan da traje duže, HTC 10 telefon se može pohvaliti najnovijim Qualcomm Snapdragon 820 procesorom sa unaprijeđenom 4G LTE tehnologijom. Uređaj dolazi sa Boost+ sistemom koji je osmišljen da ubrza vaš telefon, da smanji potrošnju baterije i obezbijedi vam efikasne bezbjednosne opcije i mogućnosti za upravljanje aplikacijama. Među njima su i smart boost, funkcija koja automatski optimizuje memoriju telefona, game battery booster koja smanjuje potrošnju energije tokom igranja igrica, kao i novi Power Botics sistem koji automatski otkriva i zatvara aplikacije koje koriste previše energije, što produžava trajanje baterije za 30% i omogućuje do dva dana korištenja sa jednim punjenjem.

Boost + ne samo što optimizuje performanse, tako što olakšava pokretanje aplikacija, već njegova funkcija App Lock pruža i dodatnu zaštitu omogućujući vam da zaključate neku aplikaciju koju ste odabrali, dok App Manager pruža instant-rješenje u slučajevima kada aplikacija „zablokira“.

HTC 10 dolazi i sa punjačem za brzo punjenje, 3.0 Rapid Charger sa unaprijeđenom tehnologijom upravljanja toplotnom disipacijom, tako da baterija može da se napuniti i do 50% u roku od samo 30 minuta – što je idealno u situacijama kada pred kraj radnog vremena otkrijete da vam je baterija na telefonu skoro prazna.

Kontrola u vašim rukama

HTC 10 telefonSmanjenjem broja dupliranih i unaprijed učitanih aplikacija, kao i bloatware softvera, uz integrisanje samo najboljeg od HTC-a i Google-a, stvoren je telefon koji vam omogućava da sami odlučite šta želite na svom uređaju.

Uz novi, specijalno kreirani HTC-ov Freestyle izgled ekrana (Freestyle Layout), više ne morate da koristite „mrežu“ na ekranu koja diktira njegov izgled. Sada možete da budete kreativni prevlačenjem ikonica, naljepnica i widgeta gdje god vam se sviđa. Možete da ih slažete jedne iznad drugih, grupišete ih, linkujete naljepnice sa aplikacijama ili da potpuno uklonite ikonice sa ekrana – izbor je vaš.

Sa najnovijom verzijom HTC Tema (HTC Themes) dobijate pristup hiljadama tema, a svaka od njih dolazi sa sopstvenim ikonicama, pozadinama i melodijama, tako da telefon savršeno možete da prilagodite svom ličnom stilu.

 

 

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta