Zašto su četrdesete muškarcima najbolje godine života

Kada napune 40 godina, većina muškaraca riješila je najveće životne probleme poput vjenčanja, djece, karijere i stambenog pitanja. Kolumnist Dan Scotti zato smatra da su to najbolje godine života.

Kolumnist Elite Dailyja Dan Scotti ne razumije zašto muškarci u četrdesetima proživljavaju tzv. ‘krizu srednjih godina’ kada bi zapravo trebali uživati u tim, kako kaže, najboljim godinama svog života.

Ovo su njegovi razlozi zašto bi se muškarci trebali veseliti ulasku u četrdesete.

Zašto su četrdesete muškarcima najbolje godine života

Posao

Kada napunite 40 godina, već ste dali svoj maksimum po pitanju karijere pa više ne morate nikoga impresionirati. Kada ste mlađi, stalno se morate dokazivati, no s 40 ste već pokazali tko ste i što ste i u miru se možete pripremati za mirovinu, savjetuje Scotti.

Svakodnevni život

Kada ste u četrdesetima, zaslužili ste sjediti kod kuće u donjem rublju. Više nema pritiska da nešto ‘morate učiniti’ ili da se negdje ‘morate pojaviti’. Ako vam se ne ide na nekčiji rođendan – nemojte ići. Odmorite se, zaslužili ste.

Zabava

Sada kada imate manje posla i manje ste pod stresom, nađite si novi hobi i neka vam on bude zanimacija. Uživajte u ležernim zabavama uz roštilj i družite se s prijateljima uz nogometne utakmice ili pecanje.

Stil

Kada napunite 40, već imate izgrađen stil, a osim toga – više nikoga nije briga kako izgledate, piše Scotti. Prerasli ste fazu odijevanja kako biste impresionirali druge – odjenite se u ono u čemu vam je najudobnije.

Najnovije

Popularno

Više savjeta