U sebe ubrizgao bakteriju za dug život: Više radim i ne oboljevam

Profesor Anatoli Brouchkov sa Sveučilišta u Moskvi traga za ključem vječne mladosti. U sklopu toga proučava bakteriju Bacillus F s kojom je napravio nešto što se ne bi usudio baš svatko – ubrzgao ju je u svoj organizam, piše The Telegraph.

U sebe ubrizgao bakteriju za dug život: Više radim i ne oboljevam

Posebnost Bacilus F koja se nalazi u stalno zamrznutom tlu planine Mamontove u sibirskoj Jakutskoj oblasti, je u tome što je preživjela više od tri milijuna godina.

Znanstvenici su je testirali na miševima i ljudskim krvnim stanicama. Miševi i vinske mušice koje su primile Bacilus F živjele su duže od onih koji nisu cijepljeni tom bakterijom, a pretpostavlja se da bi mogla prosječni ljudski život produžiti na 140 godina.

Iako nije testirana na ljudima, Brouchkov ju je odlučio ubrizgati u sebe. Nakon što je to učinio, kaže osjeća da ima više energije.

‘Počeo sam raditi duže, a posljednje dvije godine nisam dobio gripu. Nakon uspješnih eksperimenata na miševima i vinskim mušicama, pomislio sam kako bi bilo zanimljivo da probam inaktivirane bakterijske kulture’, rekao je.

Smatrao je kako u tome nema opasnosti, budući da se bakterija u tragovima nalazi u vodi koju piju stanovnici s tog područja, a Brouchkov navodi kako oni i žive duže.

Nije to znanstveni eksperiment, napominje te dodaje da se čini da je bakterija ipak imala pozitivan efekt.

‘Možda je i bilo nekih nuspojava, ali da bi ih se uočilo potrebno je koristiti medicinsku opremu. Naravno, takvi eksperimenti moraju biti provedeni u klinici, s posebnom opremom i statistikom. Tada bismo znali sve o efektima’, zaključuje ovaj moskovski profesor.

Najnovije

Popularno

Više savjeta