Riješite se spuštenih kapaka na najsavremeniji način

Regija oko očiju je toliko osjetljiva da na pomisao o operaciji u tom predjelu možemo samo da se naježimo. A ko za inat upravo je taj dio lica najviše i najprije pogođen starenjem, što podrazumjeva podočnjake, opuštene gornje kapke, bore, natečenost… Ništa što ne utiče na izgled cjelokupnog lica. Zato, iako se mnogi pribojavaju operacija u predjelu oko očiju, ipak o njima počnu da razmišljaju kada lice krene da kvari sve što smo nabrojali.

Riješite se spuštenih kapaka na najsavremeniji način

S druge strane, u današnje vrijeme nema prostora za bojazan u pogledu toga koliko su estetske operacije kapaka bezbjedne. Tehnologija napreduje, s njom i medicina, instrumenti koji se koriste prilikom operacija su savremeni, i sve je manje šansi da nešto pođe po zlu u tom smislu. Laserska metoda u podizanju kapaka spada u posljednju riječ nauke u toj oblasti. Ono što je podjednako važno jeste stručnost i iskustvo hirurga koji izvodi operaciju, pa te dvije stvari idu ruku pod ruku. Ono čega se možda treba pribojavati jesu one ordinacije koje nude ovakve usluge po izrazito nižim cijenama od ostalih, što može biti znak da materijali i instrumenti koji se koriste i nisu nešto najbolje što je u tom slučaju potrebno. Tako da je kod operacija kapaka prva stvar za oprez – mjesto, odnosno ordinacija za koju se pacijent odluči.

Svaki dobar očni hirurg će vam predstaviti cijelu proceduru od početka do kraja

Iako lasersko podizanje kapaka predstavlja jednostavnu i rutinsku proceduru, naročito za onog ko je izvodi, pacijentima je to uglavnom prvi put. U mnogim situacijama je mnogo lakše kada smo unaprijed pripremljeni, a kamoli kada se radi o našem zdravlju. Zato svaki dobar oftalmolog upućuje pacijenta u cjelokupnu proceduru od pripreme do postoperativnog toka. To će se desiti kada pacijent dođe da zakaže operaciju. Hirurg će se detaljno raspitati o opštem zdravlju potencijalnog kandidata za operaciju, utvrditi konkretne razloge zbog kojih pacijent želi da operiše kapke. Kada se utvrdi da pacijent može da se operiše, hirurg ga  informiše o tome kako izgleda sama operacija i koja je procedura nakon nje.

Za lasersko podizanje spuštenih kapaka cena mnoge zanima na prvom mestu

Iako možda ne bi trebalo da bude tako, to koliko ćemo nešto platiti nerijetko igra glavnu ulogu pri odlučivanju. Kada je u pitanju lasersko podizanje kapaka cijena igra važnu ulogu, ali su pacijenti manje više spremni da za to izdvoje novac i odreknu se možda nekih drugih stvari. Jer ipak, rješavanje tog estetskog problema omogućiće im da se bolje osjećaju, imaju više samopouzdanja, uživaju u svom tijelu – a to u nekim poznijim godinama nema cijenu.

Period godine kada se preporučuje da se radi lasersko podizanje kapaka

Kako se radi o osetljivoj regiji, za ovu operaciju je bitno kada će se raditi. Naime, preporučuje se da se lasersko podizanje kapaka radi u periodu godine kada nema mnogo sunca, odnosno ono nije jako, prije svega zbog postoperativnog toka. U periodu nakon operacije je zabranjeno izlaganje suncu, kao i neposredno pred samu operaciju. Što se njege nakon operacije tiče, ona podrazumjeva upravo klanjanje od sunca, kao i svakodnevnu njegu tačno propisanim kremama od strane hirurga.

Instagram eKako

Najnovije

Popularno

Više savjeta